Alţi opt elevi din Gorj, repartizaţi la liceu

354

Alţi opt absolvenţi de gimnaziu şi-au găsit ieri loc în liceele din judeţul Gorj. Este vorba de acei elevi care au participat la a doua etapă de repartizare computerizată la liceu.

Absolvenţii de gimnaziu care nu au participat la prima repartizare computerizată la liceu sau au rămas nerepartizaţi au putut completa fişele de opţiuni pentru a participa la cea de-a doua etapă de admitere la liceu în perioada 15 – 20 iulie. La nivelul judeţului Gorj au făcut acest lucru opt absolvenţi de gimnaziu, între care şi unul ce în prima etapă optase pentru un liceu din judeţul Vâlcea, unde însă nu a intrat. Cei opt candidaţi au fost repartizaţi joi în şapte licee din judeţ: Liceul Tehnologic Baia de Fier, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic „G-ral Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Bustuchin, Liceul Energetic Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic Motru şi Liceul Tehnologic Bustuchin. Reamintim că în prima etapă a admiterii la liceu, în liceele din Gorj au fost repartizaţi 2.721 de absolvenţi de gimnaziu, dintre care 102 din alte judeţe (Mehedinţi, Vâlcea, Călăraşi, Bacău, Constanţa, Hunedoara şi Olt).

Situaţiile speciale, rezolvate săptămâna viitoare
Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în perioada 27 – 30 iulie, comisia judeţeană de admitere trebuie să rezolve situaţii speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată.
În aceeaşi perioadă vor fi repartizaţi candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două repartizări computerizate.

A treia etapă de admitere începe în august
A treia etapă de admitere în învăţământul liceal de stat este prevăzută să se desfăşoare în perioada 1 august – 7 septembrie şi este destinată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare. Repartizarea computerizată a acestora pe locurile rămase libere în licee va avea loc în perioada 3 – 4 septembrie. Potrivit datelor publicate pe site-ul admitere.edu.ro, după a doua repartizare computerizată în liceele din Gorj au rămas neocupate 435 de locuri.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here