Alaiul obiceiurilor de iarnă va poposi din nou la Târgu-Jiu

250

Sute de colindători din tot judeţul sunt aşteptaţi şi anul acesta la Târgu-Jiu, pentru a participa la “Alaiul obiceiurilor de iarnă”, manifestare organizată an de an, în preajma sărbătorilor de iarnă.

foto 164În fiecare an, cu câteva zile înainte de Crăciun, la Târgu-Jiu poposeşte Alaiul obiceiurilor de iarnă, alai din care fac parte grupuri de colindători din întreg judeţul. După ce defilează prin centrul municipiului, alaiul se opreşte în faţa Prefecturii Gorj, unde colindătorii vor pune în scenă obiceiurile tradiţionale practicate în perioada sărbătorilor de iarnă în zonele din care provin. Nici anul acesta nu face excepţie, astfel că toţi cei care doresc să asiste la spectacolul oferit de grupurile de colindători sunt aşteptaţi joi, 17 decembrie, la ora 10.00, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu. Printre membrii alaiului se vor număra şi elevi ai Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu.
foto 245“În faţa sediului Prefecturii Gorj se va ţine joi, începând cu ora 10.00, «Alaiul obiceiurilor de iarnă», eveniment ce deja a intrat în tradiţie, fiind organizat în fiecare an, înainte de sărbători. La acest eveniment vor participa grupuri de colindători de la secţiile externe şi de la secţia de bază a Şcolii Populare de Artă. O să fie un moment foarte frumos, în care vor putea fi văzuţi copiii purtând costume naţionale, ce vor prezenta tradiţii de Crăciun”, a declarat Constantin Argint, profesor la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here