Agresorul consilierului din Negomir, după gratii

340

Tânărul din Negomir care l-a lovit cu toporul pe un consilier local și-a petrecut noaptea de luni spre marți în arestul IPJ Gorj, după ce procurorul care anchetează cazul respectiv a decis că se impune măsura respectivă. Sorin Blidaru, de 27 de ani, este acuzat de ultraj pentru că l-a agresat pe Eleodor Marcu în timp ce acesta se afla în timpul programului, în calitate de consilier local. Acesta este acuzat că l-ar fi lovit cu un topor în cap pe consilier, victima având nevoie de îngrijiri medicale pentru vreo zece zile de acum încolo.
Luni la prânz, bătăușul a fost nemulțumit de modul în care cei de la Primăria Negomir deciseseră să amplaseze un tub din beton lângă un teren agricol al său, menit să preia apele de la o mlaștină aflată tot pe terenul său. Pentru că dorea mutarea tubului cu o palmă, deși proiectul de lucrări nu prevedea așa ceva, Blidaru s-a enervat, s-a luat la ceartă cu cei de la Primărie și așa a ajuns să îl lovească pe consilier, Marcu spunând că a scăpat cu răni ușoare întrucât a apucat să se ferească. “Eu vorbeam la telefon și am văzut în spate umbra lui cum se apropie de mine. Știind că el e dintr-o familie mai recalcitrantă m-am întors și am apucat să ridic mâinile ca să mă apăr, că atunci a și dat cu toporul”, spune Marcu.
Ieri, mai mulți localnici din Negomir, care au asistat la scandal, au fost audiați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, unde a răspuns întrebărilor procurorului de caz și victima, dar și agresorul acesteia, Blidaru fiind apărat însă de rude de-ale sale, care susțin că el nu ar fi lovit pe nimeni cu toporul. Fratele și mama acestuia susțin că el ar fi aruncat toporul și doar s-ar fi încăierat cu consilierul, care ar fi căzut și s-ar fi lovit, fără să fie vorba de fapte mai grave, deși procurorii au o cu totul altă opinie, Blidaru nefiind singurul din familie cu probleme penale. În urmă cu câțiva ani și tatăl său s-a ales cu acuzații asemănătoare după ce l-a bătut pe un polițist din comună, localnicii spunând că familia respectivă este una de care le este frică celor mai mulți negomireni.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here