Administratorul firmelor lui Militaru, cu dosar penal pentru înșelăciune

351

Institutul de Analiză și Investigații Publice și Politice(IAIPP), prin vocea președintelui Dan Ilie Morega, a făcut public, în cadrul unei conferințe de presă, că liberalul Severus Militaru l-a păstrat, în mod incredibil, administrator la firmele sale încă pe cel care deține un dosar penal pentru înșelăciune. Constantin Berescu, cel care a fost reținut în 2014, pentru că ar fi prejudiciat CEO cu 117.000 de lei este cel care, în ultimii ani, s-a ocupat de afacerile lui Militaru, cel care se vrea, iar, deputat de Gorj. Berescu nu a fost încă trimis în judecată.

În acest context, IAIPP a anunțat că are sub lupă afacerile lui Militaru, cu atât mai mult cu cât acesta se vrea iar parlamentar, deși există nenumărate ilegalități săvârșite la firmele respective în perioada 2007-2012. Morega consideră că Militaru nu are calitatea să se interpună în actul de conducere de la Motru, atâta timp cât are, în spate, mai multe ilegalități săvârșite la societățile pe care le controla, printr-un penal. Morega s-a referit la Berescu cel care a și fost reținut în 2014 pentru înșelăciune, având dosar penal. ,,Vom repune toate aceste mizerii săvârșite de firmele respective la ordinea zilei.(..) Asta pentru că șeful mafiei pedeliste, Severus Militaru, conduce și Motru și vrea iar parlamentar de Gorj. Acesta se ocupă de lucruri mizerabile total neadecvate unuia care se vrea iar parlamentar. Bălăcărește, amenință pe conturi false, alături de Slapciu, pe toți cei care îi critică. În loc ca acesta să creeze unitate pentru cetățeni preferă să fie mărul discordiei în Primăria Motru, vrea să divizeze CL. Mă voi ocupa în mod serios de faptele lui și de averile dobândite legal ori ilegal. Deoarece abia aștept candidatura și declarația sa de avere pentru a discuta de multe altele, public, în ce îl privește”, a declarat Morega.
De altfel, presa locală a scris de mai multe ori că Berescu, încă posesor de dosar penal, s-a ocupat, în ultimii ani, de afacerile pedelistului Severus Militaru, în timp ce acesta era deputat. Firma lui Militaru, Severus SRL, a avut ca unic asociat pe mama acestuia până în 2005, când a fost preluată de Constantin Berescu. Doi ani mai târziu, acesta a schimbat obiectul de activitate al societăţii – din închirierea utilajelor de construcţii, în transporturi rutiere de mărfuri -, dar şi numele acesteia în Cataltrans SRL. De-a lungul timpului, Berescu a fost un fidel cotizant al PDL, sumele cu care a contribuit la partid apar în raportările oficiale ale acestuia, dar şi susţinător financiar al lui Militaru, potrivit declaraţiilor de avere ale acestuia din anii anteriori. În vreme ce partenerul său de afaceri era la putere, firma a avut profituri considerabile şi o medie a cifrei de afaceri de peste un milion de lei. Societatea a derulat afaceri şi cu RAAN Dr.Tr.Severin şi apare în tabloul creditorilor combinatului aflat acum în insolvenţă.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here