Acuză poliţiştii că l-au bătut

261

Un bărbat de 38 de ani din Târgu Jiu a ajuns ieri la spital în stare gravă, susţinând că fusese bătut cu câteva ore mai devreme de mai mulţi poliţişti. Acesta locuieşte în zona străzii Slobozia, iar în cursul nopţii de miercuri spre joi a fost oprit de o patrulă mixtă poliţist-jandarm pentru a fi legitimat. Bărbatulul era într-un grup care tocmai ieşise de la un bar de pe strada Popa Şapcă, din municipiu, fiind singurul care nu avea acte de identitate la el.

Din această cauză, cei din patrulă au solicitat o maşină care să-l transporte la secţie pentru identificare, după acest episod nimeni nemaiştiind, deocamdată, ce s-a întâmplat cu el.
Mama celui bătut spune că ieri dimineaţă l-a auzit pe acesta văitându-se în camera lui, iar când l-a întrebat ce a păţit i-a povestit, cu greu, că ar fi fost lovit în abdomen de către oamenii legii. Aceştia l-ar fi bătut, l-ar fi abandonat la podul Jiului, în zona Pieţei Centrale, de unde o maşină l-a luat şi l-a transportat până pe strada sa de domiciliu, după care s-a târât şi a ajuns cu greu acasă. De abia ieri în jurul orelor 10.00 rudele au apelat la o ambulanţă care l-a transportat la spital, bărbatul fiind supus de urgenţă unor intervenţii chirurgicale deosebite, medicii fiind rezervaţi cu privire la evoluţia stării sale de sănătate.
În paralel, IPJ Gorj a comunicat că a deschis o anchetă şi că şi-a declinat competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Cercetările i-ar viza pe trei agenţi şi un jandarm, rudele celui bătut dorind să li se facă dreptate şi cei vinovaţi să fie traşi la răspundere.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here