Activităţile de luptă împotriva traficului şi consumului de droguri, un succes

120

Pe parcursul săptămânii trecute, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj au derulat o serie de activităţi pentru marcarea Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri. Ultima activitate s-a desfăşurat în data de 29 iunie, angajaţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj au participat la manifestările prilejuite cu ocazia Sfântului Petru, la Peştişani. Coordonatorul CPECA Gorj, Laurenţiu Şoşoi, susţine că acţiunea a fost o reuşită.

La sfârşitul săptămânii trecute, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj s-au aflat în rândul cetăţenilor care au participat la Bâlciul de la Peştişani. Reprezentanţii CPECA au discutat cu peste 150 de persoane, cărora le-au dat pliante şi le-au vorbit despre efectele nocive ale consumului de droguri. Publicul ţintă a fost, cu precădere, tineretul cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, dar nici persoanele mai în vârstă nu au fost indiferente la mesajele antidrog. „A fost o acţiune reuşită. Am discutat cu 160 de persoane, majoritatea fiind tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani, însă am întâlnit şi persoane în vârstă care s-au arătat interesate de acţiunea noastră”, a explicat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj.

Prea rebel să fii condus!
Campania „Prea rebel să fii condus!” a fost lansată de CPECA Gorj cu ocazia marcării Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri. Campania se află în derulare, mesajele ei fiind diseminate de angajaţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj. Pe lângă aceasta, cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri, specialiştii antidrog din judeţul nostru au organizat o serie de acţiuni, care se pare că au fost un succes. „Toate activităţile au ieşit aşa cum ne-am propus. Au fost reuşite şi sperăm ca efectele eforturilor noastre să se vadă”, mărturiseşte Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj. Pe parcursul săptămânii trecute, reprezentanţii CPECA Gorj au organizat mai multe evenimente, între care o conferinţă de presă; o activitate de prevenire privind traficul şi consumul ilicit de droguri, în zona din faţa Teatrului “Elvira Godeanu” din Municipiul Târgu-Jiu unde a fost amplasat un cort aparţinând Crucii Roşii Române Filiala Gorj şi un panou aparţinând Muzeului Judeţean Gorj, destinat afişării de mesaje antidrog care au fost scrise de către cetăţenii Municipiului Târgu-Jiu; în parteneriat cu Penitenciarul Târgu Jiu au avut loc activităţi de informare a persoanelor private de libertate cu privire la riscurile consumului de droguri, prezentarea cadrului legislativ în domeniu. În parteneriat cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Gorj şi Direcţiei de Sănătate Publică Gorj s-au desfăşurat activităţi de informare a mamelor aflate în Centrele Maternale din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Gorj. Totodată, în parteneriat cu Direcţia pentru Tineret şi Sport Gorj şi Clubul Sportiv “Pandurii” au fost organizate competiţii sportive, iar vineri au avut loc acţiunile de informare din Bâlciul de la Peştişani.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here