Activități dedicate Zilei Culturii Naționale, la CJCPCT Gorj

240

Ziua Culturii Naționale va fi marcată săptămâna aceasta și de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj, prin organizarea mai multor activități, de la conferințe la recitaluri de poezie și muzică.

Duminică, 15 ianuarie, începând cu ora 11:00, la sediul CJCPCT Gorj se va desfășura evenimentul ”Ziua Culturii Naționale. Sărbătoare Eminescu”. În cadrul evenimentului va fi organizată conferința ”Cultura națională azi – de la capodopere la telenovele și manele. Barometrul consumului cultural în România contemporană”, susținută de Ion Cepoi. Tot atunci va avea loc și vernisajul expoziției de acuarelă ”Cu șevaletul prin Târgu-Jiu”, semnată de artista Corina Perianu (Muzeul Național de Artă București). Lucrările au fost realizate în cadrul Taberei Internaționale de Pictură România-Bulgaria, organizată de CJCPCT Gorj în iunie 2016. Duminică vor mai avea loc lansarea publicațiilor ,,Revista Jiului de Sus” (nr. 22-23/2016) și ,,Portal Măiastra”, nr. 4/2016 (revistă care apare sub egida Uniunii Scriitorilor din România), editate de CJCPCT Gorj, lansarea cărții ”Eminescu-drumuri și popasuri în Gorj” de Zenovie Cârlugea.
De asemenea, vor mai avea loc un recital din poezia eminesciană prezentat de actori ai Teatrului ,,Elvira Godeanu” și un recital muzical susținut de elevi și profesori ai Liceului de Arte ,,Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu. Cu această ocazie vor fi acordate și diplome de excelență unor personalități culturale ale Gorjului. Evenimentul este organizat de CJCPCT Gorj, în parteneriat cu Teatrul ,,Elvira Godeanu”, Reprezentanța Gorj a Uniunii Scriitorilor din România, Cenaclul ,,Columna”, Liceul de arte, Societatea de Științe Filologice din România – filiala Târgu-Jiu.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here