Acordul UE/Ucraina va fi semnat săptămâna viitoare, asigură primul ministru ucrainean

212

Primul ministru ucrainean Arseni Iațeniuk a asigurat miercuri la Washington că aspectul politic al acordului de asociere între Ucraina și Uniunea Europeană va fi semnat săptămâna viitoare, informează AFP.
„Sunt convins că săptămâna viitoare Ucraina va semna capitolul politic al acordului de asociere și va trece astfel peste o etapă importantă și solidă în planul de integrare a Ucrainei în UE”, a declarat Arseni Iațeniuk în fața unui centru de reflecție, după întâlnirea avută cu președintele american Barack Obama la Casa Albă.

Primindu-l pe primul ministru ucrainean Arseni Iațeniuk la Casa Albă, președintele Statelor Unite a repetat că intervenția Moscovei în Crimeea violează dreptul internațional și că Washingtonul sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, în timp ce Iațeniuk a dat asigurări că Kievul „nu se va preda niciodată”.
Barack Obama l-a pus din nou în gardă miercuri pe omologul său rus Vladimir Putin asupra situației din Ucraina, amenințând cu „costuri” dacă el nu renunță la anexarea Crimeii. Sursa : AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here