Acoperişul Spitalului de Pneumoftiziologie, în plin proces de înlocuire

317

Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu se află în plin şantier. Ordinul de începere a lucrărilor la acoperiş s-a dat din data de 31 august. Lucrările sunt în desfăşurare, estimându-se să se finalizeze în trei luni.

Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” a primit, în urmă cu câteva luni, 2.000.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean. Ion Ciochină, managerul spitalului, a spus că “jumătate din sumă, respectiv 10 miliarde 210 milioane lei vechi, se utilizează la dotarea cu echipamente medicale, noi solicitând banii conform art. 190 din Legea 95 din subvenţii de stat de la Ministerul Sănătăţii şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean; ni s-a aprobat 918.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii şi 103.000 de lei de la Consiliul Judeţean. Din aceşti bani se achiziţionează: sistem de radiologie digital cu arhivare şi vizualizare imagini, spirometru, analizor automat biochimie, staţie sterilizare autoclav, hotă flux laminar, analizor automat hematologie, aparat electroterapie, aparat magnetoterapie, aparat ultrasunet şi aparat microunde. Pentru reparaţii capitale, am solicitat 975.000 de lei, adică 926.000 de la Minister şi 49.000 de la Consiliul Judeţean. Cu aceşti bani înlocuim acoperişul spitalului”.

Lucrări în plină desfăşurare
În ultima zi a lunii august s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de înlocuire a acoperişului Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. “Ordinul de începere a lucrărilor s-a dat de pe 31 august şi lucrările au şi început. Durata de execuţie este de 3 luni”, confirmă Ion Ciochină, managerul spitalului.
Totodată, conducerea unităţii precizează că firma care efectuează lucrările şi-a luat măsurile necesare pentru a proteja spitalul în cazul în care vor începe ploile înainte de a fi terminat acoperişul.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here