Absenţi şi eliminaţi la simularea Bacalaureatului

245

Elevii din anii terminali de liceu au susţinut, ieri, simularea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat. La nivelul judeţului Gorj, faţă de simularea probei scrise la Limba şi literatura română, a crescut atât numărul absenţilor, cât şi cel al elevilor eliminaţi pentru tentativă de fraudare a examenului.

Simularea examenului de Bacalaureat a continuat, ieri, la nivel naţional cu proba obligatorie a profilului, la Matematică sau la Istorie.
La nivelul judeţului nostru, pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 7321 de elevi, însă peste 400 dintre aceştia nu s-au prezentat în sălile de examen. „La clasa a XI-a au fost înscrişi 3343 de elevi şi s-au prezentat 3144, iar la clasa a XII-a au fost înscrişi 3978 de elevi şi s-au prezentat 3772”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.

21 de elevi, eliminaţi pentru tentativă de fraudă
Dacă unii liceeni nici măcar nu s-au prezentat la simulare, alţii par să se pregătească mai degrabă să fraudeze examenul din vară. Nu mai puţin de 21 de elevi din judeţul nostru, nouă de clasa a XI-a şi doisprezece de clasa a XII-a, au fost eliminaţi, ieri, de la simularea probei obligatorii a profilului după ce au fost prinşi încercând să copieze. Asta în condiţiile în care notele obţinute la aceste testări nu vor fi trecute în catalog, ci doar vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performantelor şcolare.

Urmează proba la alegere a profilului şi specializării
Pentru elevii de clasa XI-a, simularea examenului de Bacalaureat s-a încheiat. Elevii de clasa a XII-a vor susţine, vineri, 6 martie, examenul probei la alegere a profilului şi specializării, la una dintre următoarele discipline: Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, Argumentare şi Comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie.

Rezultatele, afişate pe 12 martie
Rezultatele obţinute de elevii de clasa a XI-a şi clasa a XII-a vor fi afişate în cursul zilei de 12 martie. Reamintim că, în 2014, 57,87% dintre elevii de clasa a XII-a din judeţul Gorj, care au participat la simularea examenului de Bacalaureat, au reuşit să obţină note peste 5 la Limba română, 40,65% au promovat proba obligatorie a profilului şi 51,91% proba la alegere a profilului.
Nici la clasa a XI-a rezultatele nu au fost mai bune: 43,78% au luat note peste 5 la Limba şi literatura română şi doar 34,32% la proba obligatorie a profilului.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here