A scăzut numărul şomerilor gorjeni

166

someriNumărul şomerilor a continuat să scadă de la o lună la alta în ultima perioadă, potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. Astfel, în primele zile ale acestei luni, conducerea instituţiei anunţă la nivelul judeţului nostru o rată a şomajului de 9,9%, şi un total de 15.224 de şomeri.

Asta în condiţiile în care, în urmă cu exact o lună, numărul gorjenilor fără un loc de muncă ajungea la 16.230, iar rata şomajului era de 10,79%.

Chiar dacă pronosticurile se arătau a fi îmbucurătoare, tot conducerea AJOFM Gorj a înaintat o listă cu unităţile care au anunţat disponibilizări atât în noiembrie, cât şi în decembrie. Astfel, în noiembrie un număr de 22 de persoane îşi vor pierde locurile de muncă, dintre aceştia 20 fiind angajaţi ai Minprest Serv, iar doi lucrând în cadrul Cez Romania. De asemenea, în decembrie, 593 de salariaţi din Gorj vor fi nevoiţi să intre în şomaj, deoarece Hidroconstrucţia SA va disponibiliza 496 de salariaţi, 47 vor pleca de la Forconcid SA şi alţi 50 de la Petrom SA.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here