A început reabilitarea Drumului Judeţean 672

463

Reabilitarea Drumului Judeţean 672 Ciuperceni – Godineşti – Tismana – Peştişani – Brădiceni – Buduhala a început la sfârşitul lunii martie a acestui an. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013.

După o lungă perioadă de contestaţii, contractul de modernizare a Drumului Judeţean 672 a fost atribuit. Întreprinderea de Drumuri şi Poduri, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Gorj, se va ocupa de reabilitarea şoselei. “Licitaţia finală s-a încheiat cu un câştigător. Este vorba despre S.C. I.D.P Gorj, desemnat de curtea de apel Craiova. A fost hotărârea comisiei judeţene pe o licitaţie ţinută în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contestată şi soluţionată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, apoi a fost atacată şi Curtea de Apel, instanţa definitivă, s-a pronunţat şi după luni bune pierdute prin forurile decisive iată că a început şi lucrarea”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Picture 3243Rezultate la finalul proiectului
O serie de lucrări vor fi executate în cadrul proiectului de reabilitare a drumului judeţean în scopul sporirii capacităţii de circulaţie. De asemenea, implementarea proiectului prevede o infrastructură de transport extinsă, modernă şi durabilă. “Lucrările efectiv au început în data de 28 martie 2014. Asistenţa tehnică este asigurată de către societăţile desemnate în urma procedurilor de achiziţie publică. Drumul pe care noi o să îl reabilităm are o lungime totală de 43,623 de km. L-am împărţit pe patru tronsoane. Este vorba despre tronsonul numărul unu care pleacă din DN67 Târgu-Jiu- Motru şi străbate localităţile Ciuperceni, Pârâul de Pripor, Câlceşti, Godineşti şi se finalizează în DN 67 D Târgu-Jiu –Baia de Aramă şi are o lungime de 15,637 de km. Tronsonul numărul doi are o lungime de 5, 207 km, tronsonul numărul trei 11,318 km şi tronsonul numărul patru pleacă de la Peştişani şi străbate Buduhala, Brădiceni şi se închide în final tot în DN 67”, a precizat Cornel Cimpoieru, şeful Serviciului Drumuri Publice din cadrul Consiliului Judeţean Gorj
La sfârşitul perioadei de implementare a proiectului vor fi reabilitate şi construite 61 de podeţe şi 13 poduri. De asemenea, pe durata exploatării investiţiei vor fi create şi menţinute 200 de locuri de muncă. Totodată vor fi plantaţi 228 de arbori. Termenul de finalizare al lucrării este luna iulie a anului 2015.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here