A doua sesiune de comunicări a Congresului Comitetului Internațional de Salvare Alpină

579

Începând de astăzi, se derulează a doua sesiune de comunicări a Congresului Comitetului International de Salvare Alpină CISA-IKAR, care pentru prima dată, în istoria sa de peste 50 de ani, se desfășoară online din cauza condițiilor impuse de pandemia cu SARS COV 2, congresul virtual având loc în perioada 10-11 și 17-18 octombrie ac.

Și în aceste condiții țara noastră participa la acest eveniment, Salvamont Romania având reprezentanți în toate comisiile CISA IKAR, respectiv Comisia Terestră, Comisia Aero, Comisia Medicală, Comisia de Avalanșă și Subcomisia de câini de salvare.

Salvamont România este apreciată și recunoscută ca o structură de salvare bine organizată, de-a lungul timpului prezentările făcute în comisiile de specialitate privind organizarea și cadrul legislativ, reglementarea profesiei, standardul ocupațional, crearea în premieră a aplicației Salvamont-Vodafone fiind apreciate ca novatoare și ca un pas înainte în salvarea montană.

Salvamont România este membră de 26 de ani în cadrul acestui prestigios for al salvatorilor montani din toată lumea, având cea mai înaltă cotație, gradul A. Gradele A și B sunt rezervate structurilor care fac salvare montană, în restul categoriilor C, D, E fiind primite cluburi sportive sau de turism, centre meteo, spitale, sponsori, producători de echipament și alte instituții care deși nu sunt implicate în activitatea de salvare montană, în schimbul unei taxe și fără drept de vot, pot avea acces la informațiile acestui for profesional.

CISA IKAR este o structură de lucru a salvatorilor montani, în care își prezintă noile metode de salvare, exemplele de bună practică și cercetările în domeniu, acestea sunt analizate în cadrul comisiilor tehnice și, dacă se consideră că sunt relevante pentru activitatea de salvare montană, se supun la vot și devin ”Recomandări” aplicabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here