A cumpărat permisul auto de la doi bulgari. A plătit 1.500 de euro și s-a ales cu o condamnare!

999

Un bărbat de 32 de ani din municipiul Târgu-Jiu nu a mai așteptat să obțină permisul auto în mod legal, ci l-a cumpărat de pe piața neagră, de la doi cetățeni bulgari, pentru suma de 1.500 de euro. Târgujianul s-a ales zilele trecute cu o condamnare cu suspendare pentru conducere fără permis și uz de fals.

În primăvara anului 2019, târgujianul a revenit în țară la volanul unui VW înmatriculat în Franța. El le-a prezentat polițiștilor de frontieră un permis de conducere despre care știa că este fals.
La verificări s-a constatat că permisul „eliberat” în Grecia nu există în bazele de date ale autorităților elene.
Gorjeanul a recunoscut că a făcut rost de act de la doi cetățeni bulgari, în primăvara anului 2018, contra sumei de 1.500 euro. El le-a spus anchetatorilor că pe cei doi bulgari i-a auzit vorbind în autobuzul care circula pe ruta Franța – România, despre faptul că pot să procure permise și acte de mașini. În acest context, le-a cerut să-l ajute cu un permis auto deoarece și-a găsit de lucru în Franța ca șofer și are nevoie de acest document.
După ce i-au făcut o fotografie cu telefonul, bulgarii care vorbeau puțin limba română i-au cerut să se întâlnească peste două zile în municipiul Calafat, pentru a-i fi predat permisul.
Pentru că și-a recunoscut fapta și nu are antecedente penale, târgujianul a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani.
În plus, bărbatul va trebui să muncească 75 de zile în folosul comunității, sentința nefiind definitivă.
I.IRINOIU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here