A crescut numărul copiilor cu handicap

270

Statisticile Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Gorj arată că numărul copiilor cu handicap din judeţ a crescut, ajungând la 1.141, de la 1.137, câți erau la mijlocul anului trecut. Concret, 984 sunt minori cu handicap protejaţi în familia naturală, iar restul 98 se află în centrele de plasament. De menţionat este faptul că 629 copii au gradul de handicap grav, 365 – accentuat, 137 – mediu, iar 11 – uşor.

Aproape o mie de familii din judeţul nostru îngrijesc un copil cu handicap. Potrivit datelor statistice furnizate de DGASPC Gorj, numărul copiilor încadraţi într-un grad de handicap din judeţul Gorj este de 1.141. “Situaţia copiilor pentru care Comisia pentru Protecţia Copilului Gorj a adoptat o hotărâre privind încadrarea într-o categorie de persoane cu handicap este următoarea: 629 copii au fost încadraţi în gradul de handicap grav; 365 au fost încadraţi în gradul de handicap accentuat; 137 au fost încadraţi în gradul de handicap mediu; 11 copii au fost încadraţi în gradul de handicap uşor”, a menţionat Mircea Andrei, directorul adjunct în cadrul DGASPC Gorj.
Din totalul de 1.141 de copii cu handicap, 984 sunt protejaţi în familia naturală și pentru 98 s-a instituit o măsură specială de plasament într-un centru.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here