A băut până a dat cu maşina-n gard la Schela

460

DSCF1409Un tânăr din Băleşti, bine băut, a oferit miercuri seara un spectacol gratuit atât la spitalul judeţean din Târgu Jiu, cât şi la Schela, unde a dărâmat un gard, a lovit o maşină, şi a făcut praf propriul autoturism şi s-a mai luat la ceartă şi cu cine i-a ieşit în cale. Cu sângele şiroind pe la tâmple, acesta a refuzat internarea, iar la un moment dat i-a înjurat pe oamenii legii, fiind convins că poliţiştii i-ar fi luat modulatoarele din maşină, deşi acestea erau la un amic de-al lui care nu ştia cum să-l mai convingă să facă „ciocul mic”.

După ce a băut bine cu un amic de-al său, după cum singur recunoaşte, Cosmin Mălăescu, de 25 de ani, s-a urcat la volan, iar după câţiva kilometri a pierdut maşina de sub control. Autoturismul s-a izbit în plin de gardul unui localnic, dar şi de maşina pe care acesta o avea parcată în curte, una aproape nouă şi de fabricaţie străină. „Eu eram acasă, prin curte. Am auzit o bubuitură extraordinar de puternică şi, când am ieşit să văd ce s-a întâmplat, am văzut gardul rupt, maşina lovită şi o poartă metalică sărită prin aer vreo 20 de metri. Ţeava de la poartă, una groasă de metal a fost îndoită de parcă e piciorul de la o bancă”, a menţionat Ion Buliga, „norocosul” care va trebui să îşi ducă maşina în service pentru reparaţii, ca să nu mai amintim de refacerea gardului.

Unii dintre localnici spun că înainte de accident au auzit două maşini gonind nebuneşte pe uliţele satului, finalul fiind unul previzibil. „Eu stau mai jos, în curba de acolo, şi el mai era cu o maşină după el. Au intrat amândouă cu viteză în curbă şi mi-am dat seama că trebuie să se întâmple ceva pentru că prea goneau. După nici două minute am auzit bubuitura şi am venit aici să văd ce se întâmplă. După cum păreau că merg parcă ar fi făcut liniuţe, mânau ca şi cum erau la întrecere”, spune un sătean.

Imediat după ce a produs accidentul, şoferul de 25 de ani a început spectacolul pe care nu şi-l dorea nimeni.

Cosmin Mălăescu a început să îi înjure pe poliţiştii veniţi la locul faptei, cheful lui de scandal durând ore în şir. Tânărul a recunoscut că a băut, dar nu suficient cât să se considere beat, el fiind de părere a băut puţin şi că nu are nicio vină pentru cele întâmplate. „Două beri, atât, nu am băut mai mult. Alţii fură ţara şi eu sunt infractor. Două beri e mult? Am băut azi-noapte până pe la 3 cu un amic şi am mai băut şi azi două beri că am fost la scaldă la Sâmbotin şi am fost cu un amic. Dar ce, poliţiştii ăştia mă consideră aşa un mare infractor, fir-ar ai dracului de nenorociţi. Păi ce, eu sunt vreun infractor, am furat ţara asta şi am dat-o la americani sau la Bin Ladem?”, întreba retoric şoferul „şifonat” bine de accidentul pe care îl produsese.

Alcoolemia de 0,79 mg/l alcool în aerul pur expirat nu l-a deranjat deloc pe Mălăescu, acesta fiind mult mai supărat că poliţiştii îi luaseră cheile de la maşină, de fapt le dăduseră la rude, şoferul refuzând orice formă de ajutor medical, deşi sângele îi ţâşnea din tâmple. „Nu vreau la spital, vreau să mor!. Când m-au dus acolo să-mi facă analizele la sânge mi-au pus cătuşele nenorociţii ăştia de poliţai. Nu sunt un infractor şi nu vreau la spital”, urla şoferul, care, în cele din urmă, s-a lăsat convins totuşi să urce în ambulanţă, spre „disperarea” medicilor de la spital care au avut parte de două spectacole gratuite. „A fost un pacient foarte recalcitrant, adus prima dată de Poliţie în stare de ebrietate.

Ne-am rugat o oră de el să-l pansăm, avea o plagă parietală stânga şi alte leziuni şi traumatisme, dar a refuzat. A fost adus a doua oară cu o ambulanţă şi, în sfârşit, a fost mai cooperant, spre binele său”, a menţionat dr. Alina Bumbaru, din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe.

Şoferul beat a refuzat internarea, dar în perioada următoare va trebui să răspundă în faţa legii pentru faptele sale. Proprietarul care s-a ales cu gardul distrus şi cu maşina avariată îi cere daune de mii de lei, Mălăescu fiind obligat să suporte pagubele din buzunar, orice formă de asigurare nefiind valabilă în situaţia în care şoferul implicat într-un accident este sub influenţa băuturilor alcoolice.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here