Peste 171.000 de gorjeni şi-au activat cardurile de sănătate

304

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj confirmă că aproximativ 171.000 de asiguraţi din judeţul nostru şi-au activat cardurile de sănătate. Totuşi, mii de gorjeni încă nu au intrat în posesia cardurilor.

De la 1 mai 2015, cardul naţional de sănătate a început să fie utilizat. La nivelul judeţului Gorj, au fost emise 254.201 de carduri, dintre care 13.149 au fost returnate Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, după acţiunea de distribuire prin Poşta Română; câteva mii au fost ridicate de titulari.
La nivelul judeţului nostru sunt activate peste 171.000 de carduri. În acelaşi timp, mai mulţi gorjeni l-au refuzat pe motive religioase. “Avem aproape 171.500 de carduri iniţializate şi 1.640 de adeverinţe înlocuitoare eliberate, din care 199 pentru asigura şi care au refuzat cardurile pe motive religioase şi nu numai”, a confirmat Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Cardurile încă mai pot fi ridicate de la CJAS
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate au distribuit 6.450 de carduri către medicii de familie, urmând ca aceştia să le distribuie, la rândul lor, titularilor.
Gorjenii care încă nu şi-au activat cardurile de sănătate o vor face în momentul în care se vor prezenta la medic pentru consult sau pentru eliberarea unei reţete.
Asiguraţii care încă nu au intrat în posesia cardului naţional de sănătate se pot prezenta la sediul CJAS Gorj. La ora actuală, 2.880 de carduri se află încă la sediul CJAS Gorj aşteptând să fie ridicate de asiguraţi; acestea se eliberează titularului în baza actului de identitate şi a semnăturii persoanei în cauză sau reprezentantului legal al acestor persoane în baza buletinului şi declaraţiei pe propria răspundere.
Eliberarea cardului se face la sediul CJAS Gorj, strada Prahova nr. 5, Târgu-Jiu, de luni până joi, în intervalul orar 08.30 – 14.00.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here