76 de gorjeni suferă de scleroză multiplă

312

La nivelul judeţului Gorj, potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), la sfârșitul anului 2016 au rămas în evidențele medicale 76 de cazuri de scleroză multiplă. În cursul anului au intrat în evidenţe 25 de cazuri şi au ieșit 18.

Scleroza multiplă este o maladie care, în prezent, este incurabilă. Este o boală progresivă a sistemului nervos central (SNC), caracterizată prin episoade de inflamaţie şi demielinizare focală cu localizări multiple diseminate în timp. Simptomele sunt imprevizibile, în ansamblu incluzând oboseala, pierderea vederii, slăbiciune în picioare şi braţe, rigiditate, spasme musculare, ameţeală, încetinirea vorbirii şi altele, potrivit www.smromania.ro.

Numărul îmbolnăvirilor, în creștere
Numărul persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă este din ce în ce mai mare. Numai la nivelul judeţului nostru, la finalul anului trecut au rămas în evidențele medicale 76 de cazuri, numărul acestora crescând în comparaţie cu anul anterior “La începutul anului trecut erau în evidenţele noastre 69 de persoane cu scleroză multiplă; pe parcursul anului au intrat în evidenţe alţi 25 de bolnavi, timp în care 18 au ieşit din evidenţe. Astfel, la finele anului 2016, au rămas în evidenţe 76 de bolnavi diagnosticaţi cu scleroză multiplă.”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

O boală a tinerilor
Scleroza multiplă afectează sistemul nervos central şi este diagnosticată, în general, la persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.
Scleroza multiplă (SM), numită și scleroză în plăci, scleroză diseminată, este o boală inflamatorie în care tecile izolatoare ale celulelor nervoase din creier și măduva spinării sunt deteriorate.
Numele de scleroză multiplă se referă la cicatricile (sclerele —mai cunoscute sub numele de plăci sau leziuni) aflate în special în substanţa albă a creierului și măduvei spinării.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here