728 de joburi vacante în statele UE, la dispoziţia şomerilor gorjeni

321

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, un număr total de 728 de locuri de muncă vacante, oferta fiind de un real interes şi pentru şomerii gorjeni care îşi doresc un job în afara ţării ori pentru cei care vor condiţii mai bune de muncă şi salarii consistente.

Astfel, Malta pune la bătaie 50 de posturi în domeniul curăţeniei şi 250 de locuri destinate şoferilor de autobuz. În Germania, oferta vine cu 139 de locuri de muncă vacante în domenii precum hotelier-gastronomic, construcţii, IT, şoferi profesionişti, educatoare, precum şi în domeniul medical. Cehia vine cu o ofertă de 86 de joburi: 30 şoferi de autobuz, 20 şlefuitori pilitori, 15 forjori, cinci mecanici auto, cinci electricieni auto, cinci şoferi tir, trei maşinişti, şi câte un post de electrician, fizioterapeut, tehnician frigidere. De asemenea, Marea Britanie recrutează 46 de îngrijitori pentru persoane, Slovenia caută 40 de muncitori în industria prelucrătoare, un şofer de camion, un specialist IT şi doi excavatorişti. Alţi 40 de îngrijitori de persoane se caută şi în Italia, în timp ce Slovenia are nevoie de 20 de lucrători în ferme de vaci de lapte.
Oferta Norvegiei conţine 14 posturi vacante pentru tâmplari, mecanici autobuz, frizer, şofer şi personal pentru curăţenie. Totodată, Belgia pune la dispoziţie șase posturi de zidari tencuitori, doi montatori de pereţi şi plafoane şi un electrician, în timp ce Austria are nevoie de lăcătuşi mecanici, tehnician dentar, un mecanic auto şi un sudor. Oferta Spaniei vine cu șase locuri de muncă – trei tehnicieni turbine eoliene, un şef echipă pe turbine eoliene, un drujbist, un operator toaletare arbori; Slovacia recrutează câte doi chelneri şi bucătari-şefi; Olanda pune la bătaie trei posturi pentru ingineri de sistem, în timp ce Letonia caută trei lucrători în depozite, iar Polonia angajează trei consultanţi service clienţi.
Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here