644 de job-uri pentru şomerii gorjeni, în ţările UE

170

ajofm declaratii drepturi autor (2)Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj prin serviciul de ocupare EURES, oferă peste 600 de locuri de muncă vacante în străinătate pentru domeniile agricol, medical ori hotelier.

Astfel, Austria oferă 20 locuri de muncă ca şi drujbist. Se cere experienţă în lucrul cu drujba şi cunoştinţe de limba germană. Angajatorul oferă un salariu de 1.300 euro net/lună. De asemenea, Belgia oferă pentru cetăţenii români cinci locuri de asistenţi medicali, două locuri de inginer constructor, două de lucrător în marmură şi un loc de licenţiat în comerţ. Se cere calificare în domeniile menţionate, cunoştinţe de limba franceză. Totodată, pentru licenţiatul în comerţ se cer cunoaşterea limbilor franceză, engleză, olandeză şi germană. Pentru asistenţii medicali se oferă un salariu de aproximativ 2.100 euro brut/lună în primul an de lucru, urmând ca acesta să crească în funcţie de vechime. Pentru Danemarca se caută 25 de tineri români absolvenţi de liceu sau facultate cu profil agricol, cunoscători de limba engleză, care să lucreze ca stagiari – lucrători calificaţi în ferme de creştere a animalelor, sere, ferme de cultivare legume/fructe. Se oferă contracte de muncă pe o perioadă de 6 – 18 luni şi un salariu de aproximativ 1.260 euro brut/lună.

Ingineri şi asistenţi medicali

Germania oferă cetăţenilor români 548 de locuri de muncă în diverse domenii, astfel: 16 medici, 76 asistenţi medicali/îngrijitori persoane în vârstă, 30 sudori, 36 mecanici/specialişti în mecatronică, 56 electronişti/electricieni, 68 şoferi camion/maşină de mare tonaj, 36 stivuitorişti, 24 bucătari, 38 specialişti în domeniul hotelier/gastronomic, 16 agenţi call-center, 44 specialişti software, 90 ingineri, 34 lucrători CNC/frezor/strungar/şlefuitor/programator. Cei care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să aibă calificare în domeniile solicitate şi să cunoască limba germană. Se oferă salarii cuprinse între 1.500 şi 6.000 euro brut/lună. De asemenea, Norvegia caută 11 ingineri în domeniile control sistem, electric, automatist. Solicitanţii trebuie să aibă studii superioare de specialitate şi să cunoască limba engleză nivel avansat. Se oferă salarii cuprinse între 94.000 şi 107.600 euro brut/an. Republica Cehă oferă 30 locuri de sudor piese de oţel. Se cere experienţă profesională în domeniu, calificări secundar/NTC cu licenţă de sudare/certificat, experienţă de sudare TIG şi cunoştinţe de engleză sau rusă (în cazul în care nu se cunoaşte cehă sau slovacă). Se oferă salariu de 900 – 1.100 euro brut/lună plus sporuri de productivitate. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj din Târgu-Jiu, strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0253/211.568.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here