6 căsătorii şi 228 de vizite intime, la Penitenciarul Târgu-Jiu

397

Conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu a aprobat de la începutul anului şi până în prezent acordarea unui număr de 228 de vizite intime pentru cei care se află după gratiile unităţii. Aceste persoane private de libertate s-au putut bucura de astfel de privilegii cu concubina sau soţia vreme de două ore sau de 48 de ore.

Câteva zeci de deţinuţi din totalul de 490 de persoane private de libertate custodiate în prezent de Penitenciarul Târgu-Jiu s-au putut bucura în acest an de partide de amor cu concubina ori soţia. Condamnaţii pot beneficia trimestrial de vizită intimă, cu durata de două ore. Prin excepţie, frecvenţa vizitei intime poate fi lunară, pentru primul an după încheierea căsătoriei, în cazul persoanelor care s-au căsătorit în penitenciar. Aici, în acest an s-au încheiat un număr de șase căsătorii astfel că durata vizitelor acestor proaspeţi însurăţei a fost de 48 de ore, şi nu de două ore precum vizitele altora.
“În prezent, Penitenciarul Târgu-Jiu are în custodie 490 de persoane private de libertate. În anul 2015, în clubul unităţii au fost oficiate şase căsătorii de către reprezentanţi ai primăriei oraşului. După eveniment, deţinuţii beneficiază de o vizită intimă cu durata de 48 de ore. Totodată, persoanele custodiate pot beneficia de vizită intimă cu durata de două ore, cu îndeplinirea celorlaltor condiţii prevăzute de normele legale în vigoare. În anul curent, au fost acordate 228 de astfel de vizite”, a declarat Marius Oborocea, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

Vizită intimă pe criterii
Pentru a beneficia de aceste vizite, persoanele private de libertate trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii: să fie condamnate definitiv şi să fie repartizate într-un regim de executare a pedepselor privative de libertate, să nu fie cercetate sau în curs de judecată în alte cauze penale, să existe o relaţie de căsătorie, dovedită prin copie a certificatului de căsătorie, sau, după caz, o relaţie de parteneriat similară relaţiilor stabilite între soţi. De asemenea, deţinuţii nu trebuie să fi beneficiat în ultimele trei luni anterioare solicitării vizitei intime, de permisiunea de ieşire din penitenciar, nu au fost sancţionaţi disciplinar pe o perioadă de şase luni anterioară solicitării vizitei intime, iar persoanele private de libertate trebuie să participe activ la programele şi activităţile de educaţie şi asistenţă psihosocială recomandate în Planul individualizat de evaluare şi intervenţie educativă şi terapeutică ori la activităţi productive.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here