4 miliarde de lei, bani de concediu pentru Condescu

142

Marin Condescu şi-a produs finanţele necesare pentru propriul concediu de lux tocmai din banii obţinuţi de la salariaţii Complexului Energetic Oltenia(CEO)-Sucursala Electrocentrale Turceni. Mai precis, Condescu, prin firma sa sindicală de turism, a reuşit să obţină la licitaţia privind achiziţionarea de bilete de odihnă şi tratament pentru angajaţii unităţii energetice, o felie generoasă din tortul pus la bătaie de şefii de la Turceni. Vorbim de 4 din cele 13 miliarde de lei cheltuiţi de unitate pentru aceste bilete de odihnă, bani care vor intra în conturile Turism Sind Min SRL, firmă care are drept acţionar Federaţia Naţională Mine-Energie, unde preşedinte este Marin Condescu.

Treisprezece miliarde de lei vechi a pus la bătaie CEO-Sucursala Electrocentrale Turceni pentru achiziţionarea la licitaţie a biletelor de odihnă şi tratament pentru salariaţii unităţi energetice. Procedura afişată a fost negociere, două firme adjudecându-şi în final câte o parte din bani. Este vorba de SC Gorj-Turism SA, societate care a concurat doar cu o alta pentru asigurarea pachetului celui mai mare de servicii pentru energeticienii din turism. Firma a obţinut astfel 9 miliarde de lei vechi din bani, în timp ce Turism Sind Min SRL, firma sindicală a lui Condescu a luat 4 miliarde de lei vechi, pentru care va asigura servicii hoteliere şi de restaurant pentru concediile angajaţilor de la fostul Complex Energetic Turceni.

28 de miliarde de la Rovinari
Touroperatorul sindical nu s-a mulţumit numai cu contractul încheiat la Turceni, acesta fiind de profit încă de la începutul acestui an, deoarece a încheiat un contract similar, dar mult mai avantajos cu unitatea energetică de la Rovinari. Aici firma lui Condescu a pus monopol obţinând 28 de miliarde de lei vechi pentru biletele de tratament şi odihnă date prin Turism Sind Min. De altfel, firma a fost abonată în ultimii ani la toate contractele similare derulate de unităţile de stat cu profil minier şi energetic.

Hotel Mina, fără site plătit
Deşi Condescu nu mai are loc în buzunare pentru banii luaţi cu lopata din contractele cu statul, acesta s-a zgârcit să îşi achite găzduirea pentru site-ul Hotelului Mina din staţiunea montană Rânca. Potenţialii turişti care caută site-ul spaţiului hotelier sindical, nu au din acest motiv ce să vadă, Condescu dând dovadă de o zgârcenie fără limite.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here