357 de deţinuţi şi 9 arestaţi, la vot la locul detenţiei

322

Şi la acest tur al alegerilor prezidenţiale persoanele afalte în detenţie au vrut să voteze pentru preşedintele ţării. Au făcut-o şi cei nouă arestaţi de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Gorj. Se cunoaşte că în arest se află şi primarul suspendat de Padeş. Mihăiţă Troacă, dar şi cei doi proxeneţi de la UMC Roşiuţa. Doar unul dintre arestaţi nu a solicitat urna mobilă pentru a vota. Potrivit IPJ Gorj, singura persoană din judeţul Gorj aflată în arest la domiciliu nu şi-a exprimat intenţia de vota la alegerile prezidenţiale de duminică.
Conform procedurii, persoana aflată în arest la domiciliu ar fi trebui să solicite instanţei dreptul de a părăsi domiciliul pentru a se deplasa la o secţie de votare, însă nu a existat o asemenea solicitare.
La Penitenciarul Târgu-Jiu, din cele 438 de persoane private de libertate identificate ca având drept de vot, şi-au exprimat în scris intenţia de a vota un număr de 357 deţinuţi. La nivelul de Gorj, au fost depuse peste 1.500 de cereri pentru urna mobilă.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here