2011 găseşte Gorjul sărac şi corupt

508

deschidereDacă 2010 a fost cum a fost, criza financiară punându-şi serios amprenta pe buzunarele gorjenilor, 2011 nu vine cu nimic mai bun. Gorjul urcă vertiginos în topul şomerilor pe ţară, disponibilizările din minerit şi energie ne bat la uşă iar alegerile de peste doi ani rod deja unităţile energetice şi carierele, politicienii încercând să îşi facă încă de pe acum rezerve pentru electoralul 2012.

Între timp rămânem cu tot mai puţini poliţişti, finanţişti, vameşi şi gardişti, afaceriştii neaoşi fiind şi ei pe cale de dispariţie. Corupţia creşte însă ca şi evaziunea, licitaţiile “cu dedicaţie” lăsând, de asemenea, Gorjul, fără bani dar cu lucrări de lux însă de proastă calitate.

Dian PopescuPoliticienii din Gorj văd diferit felul în care 2011 va afecta viaţa gorjenilor. Liberalul Dian Popescu consideră astfel că românii, în general, vor parcurge un an nou dificil, urmând să fie lăsaţi fără viză Schengen. “Tot timpul omul nu a înţeles că sărăcia generează corupţie. Bugetul mai sărac pentru anul 2011 va creşte corupţia până la cele mai înalte niveluri. Am fost avertizaţi dar nu am înţeles chiar dacă mesajul Angelei Merkel a fost clar”, a declarat Dian Popescu.

Liviu Andrei nu vede sărăcie în 2011

liviu andreiPrefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, este însă printre puţinii care privesc optimişti spre 2011. Înaltul funcţionar public consideră că anul ce vine va diminua sărăcia din Gorj. “Anul 2011 îl văd mai bun decât 2010. Îl şi văd şi aşa aş şi vrea să fie. Aş vrea să fie anul în care Gorjul va avea mai puţini corupţi, mai puţini oameni pe care îi priveşte în mod incorect ce fac alţii, o presă nemanevrată politic, mai multă cinste şi prea puţini oameni săraci”, a declarat Andrei.

Râbu: “Vom vedea oameni murind de foame”

vasile rabuVicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Vasile Râbu, consideră că 2011 va fi un an şi mai greu decât 2010. “Mi-aş dori să fie mai bun ca 2010. Fără disponibilizări, fără şomeri, dar acest lucru pare imposibil. Eu cred că va fi un an sărac. Să dea însă Dumnezeu să fie mai bun, dar sunt convins că vom vedea oameni murind de foame”, a declarat Râbu.

Gorjenii văd lucrurile în alb şi negru

Cetăţenii din Târgu-Jiu nu sunt însă prea optimişti atunci când vorbesc de anul 2011. Necioiu Mihai, electrician, 32 de ani susţine astfel că ne aşteaptă un an dezastruos. “Nu mai avem de acum cu ce să ne plătim ratele, cu ce să ne achităm utilităţile şi cu ce să ne luăm benzină. Va fi dezastru în 2011. Cei care vor avea serviciu vor putea spune că sunt salvaţi, restul nu”, a declarat targujianul.

Gheorghe Popovici, pensionar 66 de ani, din Târgu-Jiu are şi el o părere similară. “Vai de noi, se va alege praful. Noi murim, dar voi, tinerii ce o să faceţi. 2011 va fi un an şi mai greu”, a declarat pensionarul.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here