100 de note mărite după contestaţii la Evaluarea Naţională

283

Absolvenţii claselor a VIII-a au aflat luni rezultatele finale la Evaluarea Naţională. După soluţionarea celor aproximativ 300 de contestaţii depuse vineri, peste 100 de elevi gorjeni au primit note mai mari.

Nemulţumiţi de notele primite la Evaluarea Naţională, aproximativ 300 de elevi gorjeni au depus vineri, între orele 14:00 şi 18:00, contestaţii. În urma recorectării lucrărilor, peste 100 de elevi au primit note mai mari. Cele mai multe măriri de notă s-au înregistrat la lucrările de la limba şi literatura română. „Au fost depuse 303 contestaţii: 150 la limba şi literatura română şi 153 la matematică. La limba şi literatura română, 81 de lucrări au rămas nemodificate iar pentru 69 de lucrări s-au modificat notele. Modificarea este între 0,5 puncte şi 1,5 puncte. La matematică 111 lucrări au rămas cu notele iniţiale iar 42 de note au fost modificate”, a precizat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, Ion Işfan.

12 medii de 10

Potrivit datelor furnizate de conducerea IŞJ Gorj, după soluţionarea contestaţiilor, judeţul nostru se poate lăuda cu 12 elevi care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. De altfel, trei dintre aceştia, toţi elevi la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” au media 10 şi la admitere. Este vorba de Alexandra Anghelache, Ioana Işfan şi George Popescu. Absolvenţii de gimnaziu au susţinut în data de 25 iunie proba scrisă la limba şi literatura română şi în 27 iunie la matematică.

Încep înscrierile la licee

Următoarea etapă pentru elevii care au încheiat ciclul gimnazial este înscrierea la licee. Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat. În perioada 5-8 iulie, elevii vor completa împreună cu profesorii diriginţi şi cu părinţii, fişele cu opţiuni. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor. Aceştia sunt sfătuiţi să completeze pe primele locuri opţiunile pe care le doresc cel mai mult, chiar dacă nu sunt siguri că media le permite să intre la liceele şi specializările respective, deoarece prima opţiune trecută pe fişă este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev. Prima repartiţie computerizată la licee pentru candidaţii care au susţinut evaluarea naţională va avea loc în data de 14 iulie

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here