„Nunta de Aur”, sărbătorită de 53 de cupluri târgujiene

289

Picture 051În ajun de Dragobete, zeci de cupluri de târgujieni s-au întâlnit pentru a sărbători împlinirea a 50 de ani de căsătorie. La fel ca în ceilalţi ani, rolurile de părinţi spirituali au fost îndeplinite de către primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, şi de soţia acestuia. Nu au lipsit nici cumnatul de mână sau domnişoara de onoare, organizatorii dorind să respecte întrutotul tradiţia.

Dacă în alţi ani, „Nunta de Aur” a fost sărbătorită chiar în ziua de 24 februarie, de această dată s-a făcut o excepţie, autorităţile locale luând decizia de a organiza acest eveniment în ajun de Dragobete, pentru a oferi şi vârstnicilor care ţin post ocazia de a se bucura de bucatele de la restaurant. Anul acesta, 53 de cupluri de târgujieni şi-au reînnoit jurămintele avându-i drept naşi pe primarul municipiului Târgu-Jiu şi pe soţia acestuia. „Prin oficierea slujbei religioase de astăzi, pot să spun că din 2004 şi până în momentul de faţă, am cununat 800 de cupluri, cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Cred că este de datoria noastră, a tuturor, să-i felicităm că au reuşit să treacă cu bine peste bucuriile şi peste greutăţile vieţii şi să facă împreună 50 de ani. Nu Picture 018pot decât ca, din partea Consiliului Local, a Primăriei şi din partea tuturor cetăţenilor din municipiul Târgu-Jiu, să le urăm viaţă lungă şi să aibă parte de linişte şi fericire lângă cei dragi, lângă copii, nepoţi şi strănepoţi”, a declarat Florin Cârciumaru. Evocarea momentului în care şi-au unit destinele pentru prima dată a adus lacrimi în ochii celor care au asistat emoţionaţi la ceremonia religioasă care a avut loc la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. După slujbă, vârstnicii au sărbătorit evenimentul la un restaurant din municipiu, unde voia bună a fost la ordinea zilei

Dragoste după cinci decenii de căsnicie

Cei 50 de ani petrecuţi împreună nu a stins dragostea ce i-a făcut să-şi unească destinele. Este şi cazul unui cuplu care acum se mândreşte cu cele două fiice şi cu cei doi nepoţi. În mod vizibil la fel de îndrăgostiţi ca în ziua nunţii, cei doi soţi îşi aduc şi acum aminte de momentul în care s-au întâlnit: „Eu sunt din Hunedoara iar soţul meu este din Slatina. Ne-am întâlnit întâmplător pe Picture 152stradă, ne-a făcut cineva cunoştinţă şi de atunci am rămas buni prieteni. După trei ani am devenit soţ şi soţie. Logic că încă ne mai iubim. Atâta doar că soţul meu a spus că m-a dus în spate 50 de Picture 143ani. Cea mai mare dorinţă a mea a fost să-i mănânc pensia şi uitaţi că Dumnezeu m-a ajuta. Să dea Dumnezeu să ajungeţi la vârsta noastră şi la anii noştri de căsătorie”. A devenit o tradiţie la Târgu-Jiu, ca în preajma zilei de Dragobete, cuplurile de târgujieni care au împlinit 50 de ani de căsnicie să fie sărbătorite, de-a lungul anilor, câteva sute de cupluri de vârstnici reînnoindu-şi cu acest prilej jurămintele.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here