“Specialiştii” în armament de la UM Sadu: Pensionarul Iacobescu, avocata Pănescu şi profesoraşul Hoară

164

DSCF2206Promovaţi pe cârca partidului deşi nu au nici cea mai mică legătură profesională cu Uzina Mecanică(UM) Sadu. Este cazul a trei pedelişti care au ajuns să decidă soarta unei fabrici de armament, cu sute de angajaţi, doar pentru că au un carnet de partid portocaliu, deşi pregătirea lor nu îi face ideali pentru funcţia pe care le-a dat-o nimeni altul decât penalul Ionel Manţog.

 

În Consiliul de Administraţie(CA) al UM Sadu se află astfel o avocată, în prezent asistent judiciar la Tribunalului Gorj, promovată pe această funcţie tot de partid, un pensionar militar Petrică Marcel Iacobescu, detronat recent din funcţia de şef al CA-ului Medserv Min ca urmare a neregulilor făcute, şi Marcel Hoară al treilea pedelist, până nu demult profesor de geografie şi engleză la o şcoală generală din Motru.

iacobescuDupă tragedia de la UM Sadu, finalizată cu pierderea vieţii a două salariate şi rănirea gravă a unui angajat, dar şi după bilanţul tragic al accidentelor de la uzină de anul trecut, aici fiind rănite grav, tot ca urmare a unor explozii, două muncitoare, PDL-ul ar trebui să îşi revizuiască “specialiştii” pe care i-a numit, în urmă cu vreo doi ani, la Fabrica de Armament. Cu atât mai mult cu cât cele trei persoane numite de partid la UM Sadu au fost stabilite de Ionel Manţog, pe baza servilismului de care pedeliştii în cauză au dat dovadă, în raport direct cu persoana sa.

Oana Pănescu, avocata lui Manţog

Pentru a înţelege mai bine cum au fost promovaţi Hoară, Pănescu şi Iacobescu vă reamintim doar câteva ,,fapte de vitejie” a celor trei. Astfel, Oana Pănescu, numită chiar purtător de cuvânt al PDL Gorj în campania din 2008, a fost şi este avocatul lui Ionel Manţog. Ea l-a reprezentat în câteva procese mai uşoare, motiv pentru care ea a fost pe deplin recompensată cu funcţii în mai multe CA-uri la instituţii de stat şi private din IACOBESCU 1Gorj. Lui Pănescu îi este facilitată, de asemenea, şi prinderea unor procese la Complexul Energetic Turceni, care i-au umplut destul de mult conturile. Pănescu devine apoi şi asistent judiciar la oana-panescu-235x300Tribunalul Gorj şi reuşeşte astfel într-un an de criză, să adune ca o furnicuţă, şi să câştige în 2010 aproape 600 de milioane de lei vechi. Pentru merite deosebite, Onuţa este promovată şi preşedintă a Consiliului de Administraţie a UM Sadu, deşi avocata nu face deosebire între puşcă şi pistol.

Pensionarul Iacobescu, şi legătura cu Pănescu

Petrică Iacobescu, deşi pensionar, mai primeşte şi el un os de ros de la Ionel Manţog care, pe lângă faptul că îi dă pe mână societatea Medserv Min unde a făcut cam tot ce i-a trecut prin cap punând salariaţii să slugărească pentru Băsescu şi PDL, l-a făcut şi membru în CA-ul UM Sadu. Să nu uităm că numeroase persoane sunt disponibilizate, în timp ce pentru un pensionar se găsesc diverse facilităţi pentru ca acesta să facă bani, deşi el este un ,,asistat” cum chiar preşedintele Băsescu a spus.

Iacobescu l-a recompensat pe Manţog suficient pentru generozitatea de care a dat dovadă şi se pare că s-a PANESCU 1simţit dator şi faţă de şefa lui din CA, Oana Pănescu, pe care a băgat-o pe contract la Medserv Min. Astfel, preşedinta CA-ului UM Sadu a prestat pentru Medserv Min, anul trecut, pentru asistenţă juridică, încasând de aici peste 200 de milioane de lei vechi.

Hoară, de la catedră la mitralieră

Marcel Hoară, administratorul unic al UM Sadu, a fost şi el promovat de Manţog pentru această funcţie de la fabrica de armament deşi pedelistul de la Motru nu avea habar de ce se fabrica la unitatea din Bumbeşti-Jiu. Şi cum să ştie asta dacă nu demult Hoară preda geografia, limba engleză şi dirigenţia la elevii de la Şcoala Generală nr. 3 din Motru, cum chiar el se laudă. Acest lucru nu îl împiedica pe Hoară să se bată cu pumnul în piept, prin declaraţiile publice, că păzeşte uşile PANESCUminiştrilor şi secretarilor de stat pe la Bucureşti, nedormind noaptea de gândul UM Sadu.

Unde a fost însă Hoară în momentul în care la UM Sadu avea loc prima explozie anul trecut, sau a doua, sau cea de vineri? Unde a fost Hoară când familiile a două foste salariate ale UM Sadu şi-au îngropat mamele, fiicele sau soţiile pe care nu le-au mai putut nici măcar recunoaşte deoarece feţele decedatelor erau carbonizate? Au plâns oare Pănescu, Iacobescu sau Hoară pe cineva, duminică sau luni? Sunt întrebări retorice la care cei trei, cu siguranţă, nu răspund.

Hoara-MarcelBoian şi directorul tehnic, asociaţi la aceiaşi firmă

BOIANNici restul membrilor Consiliului de Administraţie al UM Sadu nu sunt însă mai grozavi decât colegii lor de la PDL. În CA-ul UM Sadu mai sunt Aurelia Ştefănescu, directorul economic al uzinei, Nicolae Dijmărescu, directorul comercial, Lucian Bogdan directorul tehnic şi de producţie şi Lori Boian, directorul fabricii. Ultimii doi, în mod miraculos, sunt din 2004 asociaţi ai aceleiaşi firme, Snipercom SRL, Boian având 50% din acţiuni iar Lucian Bogdan restul de 50%. Firma este specializată în comerţul cu amânuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse nealimeBOGDANntare. Societatea celor doi directori are activitatea suspendată din 30 octombrie 2009. Sediul firmei a fost în Târgu-Jiu.

Anamaria Stoica

Pentru a vedea documentele vizualizaţi fotografiile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here