“Bolnavul închipuit” Gârjoabă, la un pas de desfacerea contractului de muncă

265

Vicepreşedintele PDL Gorj, Corneliu Gârjoabă, inginer la Mina Tehomir, riscă desfacerea contractului individual de muncă pentru că, aflat în concediu medical, s-a deplasat fără probleme, joi, în centrul oraşului, la lansarea candidaţilor ARD în cursa pentru parlamentare. Imprudenţa lui Gârjoabă, care se dă medical indisponibil pentru serviciu, va face obiectul unei verificări la domiciliu a unei comisii administraţie-sindicate a Complexului Energetic Oltenia(CEO), rezultatul negativ al verificării putând atrage după sine desfacerea contractului de muncă a fostului director de Resurse Umane al CE Turceni.

Corneliu Gârjoabă, aflat în proces cu CEO pentru că a fost schimbat din funcţie, şi din 10 octombrie în concediu medical, a făcut imprudenţa, joi, să se deplaseze la un eveniment public legat de activitatea partidului din care face parte. Gârjoabă care s-a învoit de la muncă pe motive medicale declarând astfel că i-ar fi imposibil să maergă la serviciu deoarece are o problemă la un picior, a trecut peste tot pentru a face politică. Gârjoabă s-a deplasat astfel la sediul PDL Gorj, joi, a participat la o şedinţă internă de partid şi s-a deplasat, fără să dea semne de neputinţă, de la sediul PDL la Prefectura Gorj şi retur, alături de candidaţii ARD la parlamentare. Mai mult a stat în picioare alături de aceştia în sediul BEJ Gorj, mai bine de 20 de minute, până s-au înregistrat candidaturile în cauză. Gârjoabă nu s-a sinchisit deloc că la eveniment au participat numeroşi ziarişti, prezenţa sa la eveniment neputând fi negată, ea fiind surprinsă pe camerele de luat vederi şi în fotografii.

Copy-paste după Manţog
De altfel, reamintim că la fel a făcut şi Ionel Manţog în noiembrie 2008, în campania pentru parlamentare. Atunci şeful de campanie al PDL Gorj se afla în concediu medical de la BATS Rovinari, unde presta ca jurist, dar era apt pentru campania electorală fiind zilnic la sediul partidului, timp în care era plătit ca bolnav de către SNLO. Întrebat atunci cum de nu se afla la muncă, Manţog a minţit, într-o conferinţă de presă, că se afla în concediu de odihnă, motiv pentru care, la scurt timp, conducerea SNLO de la acea vreme i-a desfăcut contractul de muncă.
Cam identic stă acum, după patru ani, treaba şi cu Corneliu Gârjoabă, cu diferenţa că fosta activitate profesională a acestuia a intrat, deja, de câteva zile şi în atenţia Corpului de Control al CEO, care verifică în ce mod Gârjoabă şi-a cadorisit nevasta cu 360.000 de lei, drepturi salariale.

Codul Muncii impune o verificare la domiciliul bolnavului
După participarea lui Gârjoabă la lansarea candidaţilor ARD dar şi după participarea acestuia, duminica trecută, la cheful de la Hotel Gilort, la lansarea printre susţinători a doi dintre candidaţii ARD, conducerea CEO s-a autosesizat urmând ca starea “pacientului” Gârjoabă să fie analizată de o comisie formată din reprezentanţi ai administraţiei şi a sindicatelor. Membri comisiei vor verifica, la domiciliu, dacă starea medicală a lui Gârjoabă, stabilită în actul pe baza căruia s-a eliberat concediu medical, se confirmă. Dacă lucrurile nu stau aşa, “bolnavul închipuit” riscă desfacerea contractului de muncă, urmând să păţească la fel ca şi Ionel Manţog. De o pedeapsă nu ar putea fi scutit medicul care l-a sprijinit pe Gârjoabă să obţină concediul medical plătit deşi pacientul nu este suferind cu adevărat.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here