Ziua Mondială a Apei, marcată la Gorj

580

Ziua Mondiala a Apei 2012Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj va organiza o serie de acţiuni ce vor marca „Ziua Mondială a Apei”. Ca de fiecare dată, manifestările dedicate acestei zile au loc pe data de 22 martie.

An de an, pe 22 martie se sărbătoreşte „Ziua Mondială a Apei”. Desfăşurată pe întreaga Planetă sub egida naţiunilor Unite, această manifestare evidenţiază importanţa pe care o are în viaţa de zi cu zi. Conform tradiţiei, şi în 2012 se sărbătoreşte „Ziua Mondială a Apei”. În acest an, manifestările se derulează sub motto-ul: „Omenirea este însetată din cauza nevoilor de hrană”. Astfel se ţinteşte conştientizarea opiniei publice în privinţa risipei resurselor preţioase de apă, a importanţei acestor resurse pentru securitatea alimentară şi implicit pentru sănătatea populaţiei.

Acţiuni organizate de SGA Gorj

Cu ocazia „Zilei Mondiale a Apei”, Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj desfăşoară o serie de acţiuni menite să conştientizeze importanţa şi ponderea pe care o are apa în viaţa fiecăruia. Vor fi organizate acţiuni educative în şcoli şi grădiniţe, unde se vor prezenta filmuleţe cu poveşti despre apă, se vor organiza concursuri de desene cu tematica „Ziua Mondială a Apei” şi se vor oferi diplome. De asemenea, vor fi derulate acţiuni de conştientizare a importanţei apei şi conservării resurselor de apă la agenţii economici utilizatori de apă. Tot pe 22 martie, SGA Gorj va organiza o conferinţă de presă în cadrul căreia va fi dezbătută tema „Zilei Mondiale a Apei”.

M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here