Ziua Imnului, pe repede înainte din cauza ploilor

166

Codul Galben a alungat gorjenii de la ceremonialul public, desfăşurat în Piaţa Tricolorului, din Târgu-Jiu, cu ocazia Zilei Imnului Naţional al României. În piaţă s-au prezentat, însă, puţini oameni şi oficialităţile, care după discursul despre semnificaţia evenimentului au plecat la inundaţiile de la Novaci.

Picture 4279Din cauza ploii abundente autorităţile au precipitat derularea manifestării, dedicate Zilei Imnului Naţional al României. Cel care a deschis manifestarea a fost chiar prefectul Alin Văcaru, care a vorbit despre mândria de a fi român. “În fiecare an, la data de 29 iulie celebrăm Ziua Imnului Naţional al României, moment care ne oferă prilejul să ne arătăm profundul respect faţă de identitatea şi cultura noastră naţională. Anul acesta aniversăm 166 de ani de la prima intonare a Imnului Naţional Deşteaptă-te române”, a susţinut prefectul judeţului. Câteva cuvinte despre importanţa evenimentului a rostit şi edilul municipiului, Florin Cârciumaru: “Imnul României, alături de stemă, reprezintă un însemn naţional important al neamului nostru. El are o valoare inestimabilă şi cumulează toate valorile supreme ale ţării noastre. Atribuit şi simbol al patriei, imnul a fost intonat permanent de fiecare generaţie identificându-şi trecutul, prezentul şi viitorul”, a precizat primarul oraşului Florin Cârciumaru.

Picture 4288Mesajul Consiliului Judeţean Gorj
Mesajul din partea Consiliului Judeţean Gorj a fost rostit de Ciprian Florescu, întrucât preşedintele Ion Călinoiu a lipsit de la festivitate. “Mărturisesc cu regret că trăim vremuri pline de încercări, vremuri în care viciile lumii moderne tind să degradeze valorile sfinte ale ţării noastre, valori pentru care înaintaşii noştri şi-au dat viaţa. Una dintre aceste valori este Imnul României, simbol naţional care de-a lungul timpului a influenţat cele mai mari schimbări din istoria ţării”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu.
Picture 4297După rostirea alocuţiunilor, imnul de stat a fost intonat de către soprana Daniela Popescu, acompaniată de fanfara militară Armonia. Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.
Andrada Bărăitaru

Picture 4306

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here