„Zilele Culturii Scrise”, în Gorj

333
zilele culturii scrise (1)Mai multe lansări de carte şi activităţi culturale vor avea loc, în aceste zile, la Târgu-Jiu. Organizatorul principal al evenimentelor este Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu, care găzduieşte, timp de trei zile, manifestarea „Zilele Culturii Scrise”.

Ieri, manifestarea a fost deschisă prin vernisarea unui salon editorial la care au participat editurile „Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale” şi „Măiastra”. Evenimentul reprezintă, de fapt, o retrospectivă a anului 2009, toate apariţiile de anul trecut găsindu-şi loc într-o expoziţie, în foaierul bibliotecii. În cadrul aceluiaşi eveniment a avut loc şi un moment dedicat unor scriitori gorjeni, patru la număr, care împlinesc în acest an vârste rotunde. Este vorba despre scriitorul Gelu Birău, care, în acest an, a împlinit 55 de ani, poetul Adrian Frăţilă, care a ajuns la şase decenii de viaţă şi omul de cultură Grigore Haidău, cu cinci ani mai în vârstă. Aceştia au primit diplome pentru activitatea lor scriitoricească şi pentru buna colaborare pe care, de-a lungul timpului, au avut-o cu instituţia bibliotecii.
Lansări de carte
Tot astăzi a avut loc şi o dublă lansare de carte, la Casa de Cultură Motru. Este vorba despre volumul „Ritmuri/Rituri” de Romulus Iulian Olariu şi Daniel Cristian Maria şi de cartea „Lucian Blaga-Solstiţiul Sânzienelor” de Zenovie Cârlugea. „Zilele culturii scrise” vor continua astăzi cu o triplă lansare. Poetul şi omul de litere Gheorghe Grigurcu aduce în faţa publicului volumul bilingv „Flori neîmblânzite/Fleurs indomtables”. Alături de acesta vor mai lansa şi filosoful Vasile Muscă „Încercare asupra gândirii omeneşti” (ediţia a II-a) şi prozatorul Ion Deaconescu, romanul „Garderobierul”. Evenimentele se vor încheia mâine prin două manifestări culturale care vor avea loc la Tismana şi Târgu-Jiu. În prima locaţie, de la ora 13, va fi lansată, în Sala Consiliului Local de la Tismana, cartea „Culorile focului” semnată de Dumitru Dănău, iar după-amiază, la Biblioteca Judeţeană din Târgu-Jiu, scriitorul Dan Mircea Cipariu va prezenta volumul de poezie „Umblet”, semnat de Dan Tristian.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here