Zi plină! Directorat la CEO, urmat de o întâlnire a liderilor sindicali cu membrii Consiliului de Supraveghere

282

Membrii Directoratului Complexului Energetic Oltenia s-au întrunit, joi dimineața, la ora 10.00, ședința fiind urmată, la orele 16.00, de o întrevedere cu liderii sindicali, îngrijorați de problema salarizării în această lună. La întâlnirea cu sindicaliștii federațiilor din CEO erau așteptați să fie prezenți, ieri după-amiază, și membrii Consiliului de Supraveghere. Trebuie menționat că CS-ul se va întruni, de asemenea, astăzi, la Târgu-Jiu în ședință.
Gabriel Căldărușe, liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, a declarat, înainte de întrevederea lărgită, că sindicaliștii doresc să discute cu conducerea companiei problema salarizării pe ianuarie, în lipsa rectificării de buget solicitate fostului Guvern, la finalul anului trecut. De altfel, întâlnirea are loc la o zi după ce reprezentanții Federației Univers din CEO au solicitat, printr-o adresă, celor două foruri, un dialog pe marginea acestei probleme, dar și tragerea la răspundere a celor vinovați.
Unul dintre cel arătat cu degetul în această problemă este chiar Laurențiu Ciobotărică, membru al Directoratului, care ar fi putut preîntâmpina, în opinia multor sindicaliști, situația dificilă a salarizării în prima lună a acestui an. Se preconizează, de altfel, că în lipsa unor măsuri concrete, prima chenzină încasată în doar câteva zile de angajații CE Oltenia va fi ciuntită cu câte 400 de lei pentru fiecare salariat.
La finalul întâlnirii, finalizată în jurul orei 18.00, liderul SMEO a declarat că ședința s-a terminat fără ca părțile să semneze vreun document, dar că, cu toate acestea, cei din Directorat și din Consiliul de Supraveghere le-au dat asigurări celor prezenți că, salariile pe 13 ianuarie se vor acorda fără niciun fel de opriri. “Au promis că vor da salariile pe 13, întregi, dar și că nu va fi afectat fondul de salarii pe 2017. De altfel, pentru prima dată, membrii acestor structuri și-au asumat responsabilitatea la acest capitol”, a declarat Gabriel Căldărușe, care susține că, vineri, cele discutate vor fi stabilite, oficial, cu siguranță, în CS.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here