Zeci de bătrâni din Târgu-Jiu fac împrumuturi la CAR

162

Pentru că nu pot face faţă cheltuielilor atât în ceea ce priveşte traiul de zi cu zi precum şi sănătatea, bătrânii din Gorj fac împrumuturi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Numai în luna mai reprezentanţii instituţiei au acordat împrumuturi de peste un milion de lei.

După introducerea măsurii coplăţii în spitale, pensionarii din judeţ se împrumută de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, înainte să se interneze. “Am nevoie de bani pentru mai multe lucruri, însă principalul motiv pentru care solicit împrumut este internarea în spital, am mari probleme cu rinichii. Şi am facturile la gaze, curent neplătite”, a spus Vasile Ionete, pensionar din Târgu-Jiu.
Oamenii se plâng că, deşi au primit pensii mărite, preţurile şi facturile aflate într-o permanentă creştere îi lasă tot mai săraci. CAR-ul este ultima soluţie la care apelează ca să supravieţuiască de la o lună la alta.
Luna mai a fost una de foc pentru reprezentanţii Casei, instituţia acordând peste 600 de împrumuturi care au totalizat un milion de lei, într-o singură lună.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here