Zăpada s-a aşternut la Rânca

278

Pe final de toamnă, iarna şi-a intrat în drepturi în zona montană. În staţiunea montană Rânca ninge din noaptea de luni spre marţi, aşternându-se deja un strat de câţiva centimetri de zăpadă. Drumarii acţionează în permanenţă pe DN 67 C Novaci – Rânca.

Prognozele meteorologilor s-au adeverit. Din noaptea de luni spre marţi a început să ningă la Rânca, astfel că până dimineaţa stratul de zăpadă în staţiune măsura deja 3-4 centimetri. “În zona Rânca acţionăm cu 2 unimoguri şi un încărcător. Se răspândeşte material antiderapant şi suntem pregătiţi pentru suplimentarea utilajelor, dacă este necesar”, a confirmat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu.
Conducătorii auto care doresc să ajungă la Rânca sunt rugaţi să îşi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

utilaj rancaAmenajarea pârtiilor de schi, în funcţie de ninsori
Instalarea iernii la Rânca îi bucură nu doar pe cabanieri şi pe administratorii pârtiilor de schi şi săniuş, ci şi pe iubitorii sporturilor de sezon, care abia aşteaptă să facă mişcare. În funcţie de cantitatea de zăpadă, urmează să se analizeze situaţia privind amenajarea pârtiilor. “Dacă temperaturile vor mai scădea, zăpada are toate şansele să se menţină, şi în funcţie de cantitatea căzută se va analiza şi dacă se începe amenajarea pârtiilor de schi”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Şi salvamontiştii sunt pregătiţi să intervină la solicitările ce ar putea apărea în această perioadă în zona montană. La Rânca este asigurată permanenţa, iar în plin sezon vor fi suplimentate efectivele de salvatori montani, mai ales în preajma sărbătorilor, când se aşteaptă un număr mare de turişti.
Minodora Sucea

Picture 044

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here