Week-end negru pe şoselele din Gorj

199

politisti trafic (11)Nouă răniţi şi un mort. Acesta este bilanţul acestui sfârşit de săptămână pe şoselele din Gorj. Neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi neatenţia conducătorilor auto a provocat nu mai puţin de 7 accidente rutiere soldate cu victime în acest week-end. Una dintre victime, un bărbat de numai 29 de ani, a murit după ce a intrat cu maşina într-un copac.

Neatenţia conducătorilor auto a provocat mai multe accidente de circulaţie în acest sfârşit de săptămână. Nouă persoane au ajuns la spital şi una a decedat din cauza nerespectării condiţiilor de trafic, totul în doar două zile. Sâmbătă, în jurul orelor 04:00, poliţiştii Poliţiei Municipiului Motru au fost sesizaţi prin SNUAU 112, despre faptul că pe DN 67 – Roşiuţa, municipiul Motru, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime. Echipa operativă constituită la nivelul I.P.J. Gorj a efectuat cercetarea locului faptei, ocazie cu care s-a constatat că şoferul, C.A., de 29 ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe DN 67 Roşiuţa, din direcţia Motru în direcţia Tg. Jiu, la Km 35+800 m, pe fondul imprudenţei în conducere, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac ce se afla pe partea dreaptă în sensul de mers. Conducătorul auto a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal Motru, unde s-a constatat decesul acestuia. Din cercetări s-a mai stabilit faptul că în momentul accidentului nu purta centura de siguranţă.

Minor, rănit într-un accident de circulaţie

Printre victimele rănite în acest week-end s-a numărat şi un minor de 13 ani. În dimineaţa zilei de 24 septembrie, ora 07:45, Poliţia Municipiului Motru a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe DJ 671, în comuna Padeş s-a produs un accident de circulaţie. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a constatat că A.I., de 33 ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea o autoutilitară, a efectuat o manevră de mers înapoi de pe o uliţă spre DJ 671. Neasigurându-se corespunzător, a acroşat în partea dreaptă spate, autoturismul condus regulamentar de S.G., de 26 ani, din comuna Padeş. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pasagerilor din autoturismul condus de S.G., un minor de 13 ani şi o tânără de 23 ani. Victimele au fost transportate la spital pentru investigaţii. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Neatenţia şoferilor, principala cauză a accidentelor

Alte patru accidente rutiere s-au produs în aceeaşi zi pe şosele din judeţ, toate provocate de neatenţia conducătorilor auto. Astfel, sâmbătă, în jurul orelor 08:36, Poliţia Oraşului Bumbeşti-Jiu a fost sesizată printr-un apel la 112 despre faptul că pe DN 66 s-a produs un accident rutier soldat cu victime. Un şofer de 56 de ani, judeţul Maramureş, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Bumbeşti-Jiu în direcţia Petroşani, a efectuat manevra de depăşire într-un loc nepermis şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar de către Z.A., de 59 ani, din judeţul Hunedoara. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a unei femei de 54 ani, pasageră în autoturismul condus de către Z.A., aceasta fiind transportată la Spitalul Judeţean „Tudor Vladimirescu” pentru îngrijiri şi investigaţii medicale. Patru minute mai târziu, un alt apel la 112 anunţa că pe B-dul. Ecaterina Teodoroiu din municipiu s-a produs un accident rutier cu victime. Din primele cercetări a rezultat că P.D.E., de 38 ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism din direcţia cartier Iezureni spre centrul oraşului, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum iar într-o curbă a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de pe marginea drumului. În urma impactului, conducătoarea auto a suferit leziuni corporale uşoare fiind transportată la Spitalul Judeţean „Tudor Vladimirescu” pentru îngrijiri şi investigaţii medicale. Un bărbat în vârstă de 66 de ani, din Cruşeţ, a fost rănit după ce, în timp ce se afla în mijlocul carosabilului, a fost acroşat de un autoturism condus de un şofer de 55 de ani din Căpreni. În urma accidentului, victima a suferit leziuni corporale, fiind transportată de către conducătorul auto la Spitalul orăşenesc Târgu-Cărbuneşti pentru acordarea de îngrijiri medicale. Un alt bărbat, de această dată din Târgu-Jiu, a fost rănit după ce a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat cu maşina într-un cap de pod.

Trei tineri, răniţi din cauza vitezei

Un alt accident s-a produs duminică pe DJ 665. Din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum, un tânăr de 20 ani din Băleşti a intrat pe contrasens şi a acroşat autoturismul condus regulamentar din sens opus de Z.A., de 26 ani, din oraşul Târgu-Cărbuneşti. În urma impactului a rezultat accidentarea uşoară a lui M.I.N. şi a două tinere de 18 şi respectiv 21 de ani, pasagere în autoturismului condus de către acesta.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here