Vulpe a scăpat de ANI la Înalta Curte

358

Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic, a primit o sentinţă favorabilă, irevocabilă de la Înalta Curte, instituţie care a judecat recursul edilului din Gorj împotriva hotărârii Agenţiei Naţionale de Integritate care l-a declarat incompatibil în 2012.

ANI susţinea cu doi ani în urmă că: “Dumitru Vulpe s-a aflat, în perioada 19.06.2008-prezent, în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Primar al Comunei Cîlnic, cât și calitățile de administrator în cadrul S.C. Vulmid S.R.L., respectiv S.C. Minprest Serv S.A”. Primarul a contestat cele concluzionate de ANI. “Am în faţă documentul notarial prin care în 2008 când am devenit primar am cedat părţile sociale (50%) pe care le deţineam la SC Vulmid SRL. Mai mult, nu am fost niciodată administrator la Minprest Serv SA ci doar în Consiliul de Administraţie iar la momentul preluării mandatului de primar, am fost înlocuit din această calitate.
Probabil că cei de la ANI au folosit datele de la Registrul Comerţului, neactualizate. Evident că voi contesta decizia pentru că am dovezi că incompatibilitatea despre care se vorbeşte, nu există”, spunea acum doi ani Vulpe. Curtea de Apel Craiova i-a dat dreptate ANI, asta în 15 martie 2013. Vulpe a atacat sentinţa, cu recurs, la Înalta Curte.

Termen, după un an şi jumătate
Abia pe 18 noiembrie, Înalta Curte îi dă însă un termen lui Vulpe, dar instanţa decide deja de la acesta că sentinţa dată de Curtea de Apel Craiova trebuie modificată. “Admite recursul declarat de Vulpe Dumitru împotriva Sentintei nr.134 din 15 martie 2013 a Curţii de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Modifică sentinţa recurată, în sensul că admite acţiunea formulată de reclamantul Vulpe Dumitru. Anulează raportul de evaluare nr. 33106/G/II/05.07.2012 întocmit de pârâta Agenţia Naţională de Integritate”, se arată în sentinţa irevocabilă.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here