Vot negativ pentru alegerea primarilor în două tururi

1577

Comisia pentru administrație publică a Camerei Deputaților a respins, marți, proiectul de lege inițiat privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
Raportul Comisiei pentru administrație este preliminar, urmând să se pronunțe și Comisia de buget a Camerei Deputaților, pentru că pe acest proiect sunt sesizate ambele comisii, iar apoi va merge în plenul Camerei, a precizat președintele comisiei, liberalul Florin Roman.
Deputatul USR Tudor Benga, inițiator al proiectului, a spus că proiectul creează premisele pentru o reprezentativitate reală a primarilor. „Discutăm o problemă de reprezentativitate. Sunt primari aleși în orașe mari cu mai puțin de 10-20 la sută din totalul alegătorilor”, a adăugat Benga, arătând că acest lucru trebuie reglementat.
Adoptarea proiectului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin a fost cerută de mai multe ori de USR și PMP, acest lucru fiind prevăzut și în acordurile politice încheiate de cele două formațiuni politice cu PNL.
Inclusiv, președintele Klaus Iohannis susține alegerea primarilor în două tururi de scrutin, subliniind că așa este „cel mai corect”, iar comunitățile locale au șansa să aleagă cel mai bun candidat.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here