Vot cu urna mobilă pentru bolnavii de coronavirus

1068

Persoanele infectate cu noul coronavirus, fie internate în spitale, fie aflate în carantină sau izolare, vor putea vota la alegerile locale din 27 septembrie. În acest caz se va folosi urna mobilă.

„Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Își vor exercita dreptul la vot în condiții normale, pentru că Institutul Național de Sănătate Publică a comunicat că portul măștii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului”, a explicat Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente.
Vor fi „condiții speciale” doar pentru bolnavii aflați în secțiile de terapie intensivă, unde se vor lua măsuri suplimentare de siguranță.
„Condiții speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit și va trebui să fie purtat combinezonul acela și luate toate măsurile de siguranță. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secții din spitale sau la domiciliul acestor persoane”, a mai adăugat șeful AEP.
I.I.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here