Vor să renunțe la lucrările de pe Jiu. „Investiţia nu este rentabilă”

986

Hidroelectrica are în plan să abandoneze lucrările începute privind amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Valea Sadului-Vădeni. Decizia va fi luată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, programată pe 12 martie.
„Aprobarea abandonării lucrărilor realizate pentru obiectivul de investiţii «Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Valea Sadului-Vădeni», cu toate costurile şi implicaţiile rezultate din documentaţia de abandon care se va elabora în acest sens, conform prevederile legale în vigoare, în vederea închiderii titlului de investiţii”, se arată în convocatorul publicat pe site-ul Hidroelectrica.
Directorul general al companiei, Bogdan Badea, spune că investiţia nu este una rentabilă. „Este vorba de amenajări în care s-au băgat foarte mulţi bani de-a lungul timpului, dar investiţia nu este rentabilă. Proiectul presupunea construcţia a două centrale şi două baraje, în Valea Sadului şi Curtişoara, dar nu au fost finalizate”, a declarat Bogdan Badea, pentru News.ro.
Proiectul „Amenajarea hidroenergetică a râului Jiu pe sectorul Valea Sadului-Vădeni” a fost aprobat prin Decretul nr. 20 din 1989. Investiția urma să asigure inclusiv alimentarea cu apă a municipiului Târgu-Jiu și a localităților vecine, Turcinești și Curtișoara, sursa de apă fiind lacul de acumulare Valea Sadului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here