Victorie mare pentru Pandurii şi Condescu! FRF contraatacă!

529

UPDATE: 

Federaţia Română de Fotbal a trimis un drept la replică, pentru Digisport, după ce presa naţională a preluat declaraţiile lui Marin Condescu din gorjeanul.ro.  „În legătură cu articolul de pe website-ul Digisport cu titlul <Situaţie fără precedent. Dacă Pandurii primeşte punctele înapoi, ar trebui reintrodusă în Liga 1>, vă semnalăm că materialul prezintă o situație exact opusă realității juridice. În fapt, așa cum se poate constata și pe portalul Ministerului Justiției, soluția a fost: Respinge cererea de suspendare a executării deciziei nr. 27/16.03.2017 şi a hotărârii nr. 146/18.01.2017 ca lipsită de obiect. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică. Așadar, clubului Pandurii nu i s-a admis cererea, hotărârile Comisiei de Disciplină a FRF sunt în vigoare, nu au fost anulate și își produc pe deplin efectele”, scrie in adresa FRF. Marin Condescu a explicat că Instanța Curții de Apel București a respins suspendarea documentelor FRF (decizia prin care a pierdut meciul cu ASA Târgu Mureș la masa verde și o hotărârea prin care a primit penalizarea de 3 puncte şi o amendă), dar a admis judecarea pe fond a anulării acestora. „La Curtea de Apel, Pandurii a formulat două cereri, în iunie. Una de suspendare a hotărârii comisiilor şi deciziei de disciplină cu cele şase puncte şi cu amenda. Şi a doua, să ne admită să ne judece Curtea de Apel şi să oblige Comisia de Recurs care nu a vrut să ne judece pe fond sau să ne judece direct Comisia de Recurs. Că acum e tardivă cererea noastră de suspendare a deciziilor. Campionatul a început, este etapa a 11-a. Cel mai important lucru este… Curtea de Apel s-a declarat competentă să judece această cauză. Şi a respins cererea noastră de suspendare a deciziei comisiilor.

Şi acum ne judecăm pe fond, noi sperăm, e primul pas în acest război, să convingem judecătorii că am avut dreptate. Dar procesul va dura, nu a spus nimeni că vom fi primi în prima ligă în această toamnă. Federaţia a venit cu hârtiile să argumenteze că cei de la Curtea de Apel nu sunt competenţi să judece această cauză. Ştii şi tu teoria lor cu comisiile sportive şi TAS. Iar Curtea de Apel a spus nu, judecăm cazul. Iar faptul că judecă cazul este inclusiv respingerea cererii noastre de judecare a acelor decizii. E cel mai bun lucru, că ne judecă”, a spus Condescu pentru liga2.prosport.ro.

UPDATE

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca litigiul dintre Pandurii Lignitul Târgu Jiu şi Federaţia Română de Fotbal, care a respins drept tardiv recursul făcut de gorjeni la decizia prin care au fost penalizaţi cu 3 puncte şi cu pierderea meciului cu ASA Târgu Mures la masa verde, să fie judecat pe fond, ceea ce duce la o situaţie extrem de interesantă. Fără punctele pierdute la comisii, Pandurii ar fi rămas în prima ligă, iar preşedintele USMO, Marin Condescu, se aşteaptă la o nouă victorie, respectiv la despăgubiri. Este greu totuşi de crezut că trupa gorjeană ar putea intra în Liga 1 la jumătatea campionatului. “Este cea mai importantă victorie de etapă. Curtea de Apel a respins toate cererile formulate de Federaţia Română de Fotbal şi a decis că este competentă să judece conflictul dintre noi şi FRF. A doua speţă care s-a judecat este că noi am cerut, în iunie, suspendarea deciziei Comisiei de Disciplină, adică acele 6 puncte anulate şi amenda care ne-a fost dată. Ne judecăm, asta este cel mai important lucru, pentru că regulamentele FRF sunt de partea noastră. Din tot ce avem la dosar, noi considerăm că vom avea câştig de cauză. Vom primi cel puţin banii pe care i-am pierdut din decizia comisiei. Vorbim apoi de drepturile de televizare, sponsori, publicitate, tot ceea ce se pierde de la prima divizie. Sunt cel puţin 1,5 milioane euro”, a comentat Marin Condescu. Principalul creditor al clubului este în continuare convins că membrii fondatori şi asociaţii vor sprijini Pandurii, mai ales după hotărârea de miercuri. “Un factor important este şi decizia Curţii de Apel, vor veni şi altele, beneficiile sunt pentru club nu pentru o persoană fizică sau juridică”, a punctat Condescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here