Vezi anunțul deputatului Weber!

266

<<În ședința Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din 6 februarie, am susținut această inițiativă a Guvernului menită să crească nivelul calității sectorului public de asistență medicală de urgență și a actului medical furnizat cetățeanului.
Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţã a Guvernului nr.74/2017 (PL-x nr. 541/2017), ce are ca obiect de reglementare desemnarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) ca unitate de achiziţii centralizată pentru achiziţia centralizată de autospeciale/ambulanţe pentru Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul IGSU, pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, a primit raport favorabil după dezbaterile în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională și Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, urmând să fie dezbătut și de cea de-a treia comisie sesizată pe fond, Comisia pentru sănătate şi familie.
În baza Ordonanței, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă poate semna acorduri-cadru şi contracte subsecvente, demarând un proces de achiziţie centralizată a ambulanțelor, care, prin creşterea cantităţilor achiziţionate, va determina economii substanţiale. Aceste achiziții au și avantajul standardizării echipamentelor, ceea ce facilitează interoperabilitatea resurselor SMURD și asigură reducerea semnificativă a costurilor aferente mentenanţei acestora>>, a anuntat în această dimineață, Mihai Weber, deputat PSD de Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here