Vânătoare de puncte în Copou

298

Meciurile fără înfrângere s-au adunat pentru Pandurii și gorjenii visează ca această serie fără precedent în istoria echipei să se prelungească, însă trupa lui Edi Iordănescu are de dat un examen important în Copou.

Nu doar Pandurii traversează o perioadă prolifică, ci și gazdele meciului de vineri seara, ieșenii bifând trei victorii în ultimele patru meciuri, ceea ce îi dă de gândit lui Edi Iordănescu: “Ne aşteptăm la un meci extrem de dificil şi cauzele sunt mai multe. În primul rând Iaşiul traversează o perioadă bună, o formă bună. Ultimul joc l-au câştigat în deplasare, o victorie meritată, cu multe momente de joc bun”, a declarat tehnicianul gorjenilor. În plus, acesta crede că moldovenii vor fi mânați în luptă de dorința de a răzbuna eșecurile aspre din acest an de la Târgu-Jiu, când Pandurii a obținut două victorii concludente, 5-2 în returul campionatului trecut și 3-0 în turul sezonului regulat din actuala stagiune: “Va fi foarte motivată şi determinată cu ambiţia de-a se revanşa în faţa noastră datorită ultimelor două rezultate din campionat când i-am bătut la trei goluri diferenţă. Acasă joacă un fotbal bun, ofensiv care are mult elan, pune presiune pe adversar. La fel pot spune că este o echipă ce are calitate, potenţial şi care poate urca în clasament. Toţi aceşti factori cumulaţi mă fac să spun că vom avea un meci extrem de dificil”, a mai spus Iordănescu junior.

Demonstrație pentru Napoli
Dacă pentru ieșeni un factor mobilizator îl pot constitui cele două eșecuri anterioare, Edi Iordănescu mizează pe reacția jucătorilor săi la declarațiile făcute de antrenorul italian Nicolo Napoli la finalul partidei pierdută în tur la Târgu-Jiu: “Îmi aduc aminte de afirmaţia lui Nicolo Napoli, un tehnician pe care îl apreciez şi respect, dar după meciul din tur a spus că Pandurii nu are faţă de play-off. Am demonstrat nişte lucruri, nu acesta este obiectivul să demonstrăm altora, ci nouă. Mizez că jucătorii vor avea o tresărire de orgoliu şi să arate că putem face cinste fotbalului în play-off”, spune Edi Iordănescu. Tehnicianul vrea ca prin evoluția echipei din Copou, Pandurii să dea o replică explicită pentru Napoli și să-și continue cursa spre îndeplinirea obiectivului inițial, acela de a fi în zona de play-off la finele sezonului regulat.

Fără Săpunaru
Cristi Săpunaru, unul dintre stâlpii defensivei pandure în ultimele partide, nu va putea juca la Iași, el fiind suspendat după ce a strâns deja patru cartonașe galbene. O altă problemă pentru Edi Iordănescu o reprezintă numărul mare de jucători care sunt la limita suspendării și ar putea rata următorul meci dacă vor fi avertizați la Iași: “Mergem cu încredere la Iaşi, suntem puţin impacientaţi pentru că avem un număr mare de jucători la limita suspendării. Sunt şapte jucători, Cristi Săpunaru este suspendat”, a anunțat antrenorul pandurilor. Mai mult decât atât, acesta se teme de problemele ce ar putea fi create de mixul “oboseală-condiții meteo”: “S-a acumulat oboseală, încărcătură, sunt jucători care acuză probleme musculare, s-a schimbat clima, terenurile sunt mai dificile. Sper să gestionăm bine aceste probleme şi să închidem bine următoarea perioadă, mă refer la meciurile până la iarnă”, a mai atenționat Edi Iordănescu.
Nu doar Pandurii are probleme legate de suspendări, mijlocașul Mitic va rata și el confruntarea din Copou, el primind la meciul precedent de campionat al șaptelea cartonaș galben din actuala stagiune.

CSMS Iași – Pandurii Târgu Jiu
Stadion “Emil Alexandrescu”, Iași, vineri, ora 18:00
Televizare: Digi Sport 1, Dolce Sport, Look TV
Echipe probabile:
CSMS: Grahovac – Țigănașu, Frăsinescu, Mihalache, Voicu – Viveiros, Enescu, Grigorie, Bole – V. Gheorghe – Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco, Filippetto, Momcilovic – Droppa, Mrzljak – Nicoară, Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.

“Ne propunem să scoatem cele trei puncte pentru că traversăm o perioadă bună, dar să fim atenţi pentru că atunci când forţezi îţi asumi riscuri, însă trebuie să fie controlate pentru a nu ne pune în pericol jocul. Nu ne permitem să plecăm cu mâna goală de acolo, chiar dacă avem un anumit confort am acumulat puncte trebuie să acumulăm în continuare”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

“Întâlnim o echipă aflată între primele trei din România la ora actuală, ca şi lot de jucători, ca şi organizare, dar eu cred că putem obţine cele trei puncte. Dacă ne uităm pe programul celorlalte echipe din zona noastră în clasament, au un program destul de dificil în continuare. De aceea, un succes al nostru cu Pandurii ar fi foarte important. Dacă vom fi concentraţi şi determinaţi, putem câştiga acest joc”, Florin Prunea, președinte executiv CSMS Iași.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here