Vamvu l-a pus pe ,,omul de zăpadă” viceprimar la Crasna

690

În şedinţa de învestire a Consiliului Local(CL) Crasna care a avut loc ieri s-a ales şi viceprimarul localităţii în persoana lui Dumitru Blîndu, consilier USL, care s-a autopropus pe funcţie. Blîndu poreclit şi ,,omul de zăpadă”, pentru vârsta sa înaintată, se află acum la al doilea mandat de viceprimar, el fiind învestit în funcţie cu opt voturi, toate aparţinând USL. Deşi la ultima sa şedinţă de CL, Blîndu a declarat că nu mai vrea un mandat de vice, ieri a mai poftit la unul pe care vrea să îl finalizeze la 74 de ani.

După alegerile locale, USL-ul a obţinut la Crasna 8 mandate de consilieri judeţeni, PPDD-ul a obţinut 4, PDL-ul a câştigat 2, în timp ce ultimul mandat a fost obţinut de un independent. Victor Tobă, independentul, a şi fost propus de PDL viceprimar, fiind votat ieri de 7 dintre cei 15 consilieri din Crasna. USL-ul l-a susţinut însă pe Blîndu, fostul viceprimar, deşi au mai existat doi pretendenţi la titlu. Este vorba despre Tiberiu Brânzan, consilier USL, aflat pe poziţia a patra în lista de consilieri, totodată angajat al Primăriei Crasna, căruia i s-a impus să se gândească de două ori la serviciul său şi la funcţia dorită, şi Ion Cherciu, consilier USL, aflat pe poziţia a patra în lista Uniunii, care a fost obligat şi el să se răzgândească. Cel din urmă, de altfel, a primit în concesiune de la instituţia publică nişte goluri alpine pentru care a luat de la APIA, spun localnicii, subvenţii în valoarea de 100 de miliarde de lei.

Puiu a impus viceprimarul
Reprezentanţii PDL din Crasna spun şi ei, ca şi unii dintre localnici, că cel care a tras sforile pentru impunerea vârstnicului viceprimar ar fi fost tocmai fostul consilier judeţean, Puiu Diaconescu, care îşi menţine sfera de influenţă asupra instituţiei publice din Crasna şi în special asupra edilului Local, Vamvu. ,,Neica” Puiu, cum i se adresează Vamvu colegului său de partid, ar fi fost cel care le-ar fi recomandat celor doi reprezentanţi USL să renunţe la ambiţii pentru a-l lăsa la scaunul de vice pe ,,omul de zăpadă”, Dumitru Blîndu. Vicele a fost preferat deoarece este destul de maleabil în funcţie.

ANAMARIA STOICA
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here