Valentin Popa: „Problema numărului de medici dintr-un spital e mai importantă decât finanţarea”

87

IMG_2974Liderul sindical Valentin Popa priveşte cu îngrijorare viitorul spitalelor. Pe fondul crizei actuale, când angajările în sistem s-au blocat, salariile au îngheţat, iar medicii tineri au luat calea străinătăţii, s-au acutizat problemele spitalelor. Popa consideră că ar trebui angajaţi medici tineri, pentru că altfel, după pensionarea actualilor medici, activitatea spitalului riscă să fie blocată.

Valentin Popa conduce Sindicatul Sanitas, sindicat reprezentativ la nivelul majorităţii spitalelor din judeţul nostru. În plus, el este şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Tocmai de aceea, Popa nu este deloc străin de greutăţile cu care se confruntă această unitate sanitară. „Pe termen scurt poate că nu se simte efectul plecării medicilor tineri. Dar pe termen puţin mai lung vă puteţi imagina ce se va întâmpla? În general, la Spitalul Judeţean, media de vârstă a medicilor este undeva la 50 de ani. Peste zece ani ei se vor pensiona şi atunci ce se va întâmpla? Ar dispărea spitalul, dacă nu se angajează de pe acum medici tineri!”, a mărturisit Valentin Popa.

Pentru a avea dovezi asupra afirmaţiilor sale, Popa a menţionat că va solicita serviciului de personal al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu să realizeze un studiu privind vârsta actualelor cadre medicale care activează în această unitate. „Îi voi ruga pe cei de la personal, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, să facă o statistică a vârstei medii a medicilor. Voi da publicităţii acest studiu”, a precizat Valentin Popa, preşedintele CA al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Medicii, mai importanţi decât banii

Potrivit liderului sindical Valentin Popa cea mai mare problemă a spitalului nu e bugetul mic, ci lipsa personalului care să asigure viitorul activităţii unităţii. El este de părere că medicii tineri reprezintă surse de venit demne de luat în seamă, deoarece făcându-se cunoscuţi, ei vor atrage tot mai mulţi pacienţi. „Problema personalului, a numărului de medici dintr-un spital este mai importantă decât finanţarea. Dacă ai medici buni faci bani. Managerii trebuie să înţeleagă acest lucru şi trebuie să angajeze medici tineri”, a spus Popa.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here