Vâlceanu a făcut lobby pentru un primar democrat-liberal

662

Consilierul democrat-liberal Dan Vâlceanu a fost nemulţumit de modul în care s-a făcut repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a cotei de 20% din sumele defalcate din TVA şi cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul 2014. Vâlceanu a adus în atenţia colegilor din CJ situaţia comunei Bolboşi, condusă de un coleg de-al său de partid.  El a cerut o redistribuire a sumelor, propunere care s-a respins.

Un proiect de hotărâre dezbătut şi votat în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean a stârnit nemulţumirea consilierului Dan Vâlceanu. Acesta consideră că nu există o prioritatea a criteriilor de alocare a banilor, dând exemplu tocmai o comună condusă de un primar democrat-liberal, căreia i s-a alocat o sumă ce nu acoperă arieratele înregistrate.  „Nu există o prioritizare a criteriilor pe care alocăm aceste sume. Eu nu vreau să discut din punct de vedere politic şi nici nu vreau să spun dacă e bine sau rău, dar este evident un anumit partizanat politic. Şi vreau să vă dau un exemplu care este de notorietate: la comuna Bolboşi, care are conturi blocate şi care a acumulat datorii în trecut într-un mod în care nu pot să-l explic, o comună care nu poate începe proiecte noi, o comună care în această alocare nu primeşte nici suma necesară pentru a-şi achita arieratele. Fac un apel la buna credinţă a dumneavoastră, să încercăm să reconsiderăm aceste sume”, a spus Vâlceanu.

Călinoiu: „Sumele repartizate se supun realităţii din teren”
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu a explicat că „fiecare localitate trebuie să aibă condiţii de dezvoltare în mod echilibrat cu tot ceea ce înseamnă dezvoltare economico-socială la nivelul judeţului Gorj în raport cu celelalte localităţi. Acesta este criteriul esenţial”.
Totodată, Călinoiu a subliniat faptul că alocarea sumelor se supune realităţii din teren. „Sumele repartizate prin hotărârea Consiliului Judeţean prin proiectul de hotărâre adoptat astăzi se supun realităţii din teren, astfel încât fiecare localitate să nu fie tratată discriminatoriu. Eu am procedat în mod legal pentru adoptarea unei astfel de hotărâri şi am supus aprobării amendamentele domnului Vâlceanu şi au fost respinse”, a menţionat Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here