Unităţile de învăţământ din municipiu, intră în reabilitare

150

invatamantPrimăria Municipiului Târgu-Jiu a alocat pentru acest an suma de treizeci de miliarde de lei vechi pentru programul de reparaţii al şcolilor şi grădiniţelor din municipiu.

Odată cu încheierea anului şcolar, autorităţile municipale au început reabilitarea, reparaţiile şi igienizările la unităţile de învăţământ din Târgu-Jiu. Astfel, se vor continua investiţiile la Grădiniţa Nr. 13 de pe Strada Siretului, însă Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, a menţionat faptul că unitatea nu va fi dată în funcţiune din această toamnă. Costurile totale ale construirii acestei unităţi de învăţământ pentru preşcolari este de 24 de miliarde ROL, iar în prezent s-a făcut subsolul, parterul şi două etaje.

De asemenea, în această vară se va continua programul naţional de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu alte sisteme ce utilizează încălzirea solară, la opt unităţi din municipiu. Vizate sunt Colegiile Tehnic „Henri Coandă”, „Spiru Haret”, „Ecaterina Teodoriu” , precum şi Liceul Forestier, Grup Şcolar „Materiale de Construcţii”, dar şi Grădiniţa Nr. 3, Nr.8 şi „Mihai Eminescu”.

Reparaţii pe prioritizări

Programul de reparaţii şi igienizări include o parte dintre unităţile şcolare din municipiu, iar o mare parte dintre lucrările de reabilitare la unităţile de învăţământ au fost definitivate. „Programul de reparaţii a fost prioritizat, urmând ca în vacanţa de vară să fie realizate lucrările necesare. Ca exemple avem reabilitarea Şcolilor Generale Sfântul Nicolae, Gheorghe Tătărăscu, grădiniţele cu program prelungit Constantin Brâncuşi şi Vis de copil, precum şi Colegiile Ion Mincu şi Spiru Haret, unde se vor reabilita grupurile sanitare şi instalaţiile sanitare la cele două cămine internat”, a declarat Raul Chiriac. Pe lângă acestea, practic toate unităţile de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu intră în revizie a instalaţiilor electrice, sanitare, termice, de verificare a centralelor termice, astfel încât unităţile şcolare să fie pregătite la data începerii noului an şcolar. Lucrările au fost prioritizate şi vor fi realizate în funcţie de veniturile la bugetul local, iar pentru acestea, bugetul anual alocat de Primăria Târgu-Jiu este de 30 de miliarde de lei vechi.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here