Un nou traseu turistic, marcat de salvamontiştii gorjeni

996

În această săptămână, salvamontiştii gorjeni au finalizat lucrările de amenajare a unui nou traseu turistic în Cheile Sohodolului din comuna Runcu, masivul Vâlcan. Traseul porneşte de lângă podul la intrarea în Cheile Sohodolului urcă pe  versantul din dreapta al râului şi ajunge la unul dintre cele mai interesante fenomene naturale ale zonei, Inelul Domniţei.

Traseul recent amenajat de salvamonişti este marcat cu punct albastru pe fond alb; este un traseu dus-întors, deci întoarcerea se face pe acelaşi traseu, care se poate parcurge la urcare în circa o oră, tot atât timp trebuind alocat şi pentru coborâre. „Traseul are dificultate uşoară, maxim medie, pentru parcurgere nu necesită echipament special de alpinism (corzi, hamuri, carabiniere, etc.), fiind necesare doar marcaje salvamontîncălţăminte şi îmbrăcăminte adecvată şi, mai ales, o rezervă de apă întrucât pe traseu nu sunt surse de apă. Pe timp de vară asigurarea unei rezerve de apă este foarte necesară, traseul fiind expus integral razelor soarelui; poteca se derulează în zonă cu mult calcar, rocă ce are proprietatea de a acumula şi degaja căldura soarelui, acest lucru dezvoltând în zilele foarte însorite o temperatură ridicată la sol şi o atmosferă cu aer lipsit de umiditate”, a explicat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Oportunitate de petrecere a timpului liber
Traseul amenajat de salvamontişti în Cheile Sohodolului are menirea de a oferi turiştilor o nouă posibilitate, atractivă şi interesantă, de petrecere a timpului liber şi se încadrează în măsurile întreprinse de salvamontiştii gorjeni de punere în valoare a potenţialului turistic natural al zonei montane prin dezvoltarea de activităţi de interes turistic atractive şi, nu în ultimul rând, cât mai sigure pentru turişti.
După extraordinara acţiune de marcare a crestei principale a masivului Parâng de luna trecută, în următoarele două săptămâni salvamontiştii gorjeni vor definitiva şi vor inaugura mai multe trasee noi în întreaga zonă montană a Gorjului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here