Un nou drum județean a fost reabilitat

651

Consiliul Județean Gorj a finalizat o nouă investiție în infrastructura rutieră publică de care beneficiază trei unități-administrativ teritoriale de pe raza județului. Este vorba de drumul județean DJ 672E care asigură conexiunea cu drumul de acces pe Cheile Sohodolului, traversând comunele Bălești, Arcani și Runcu.

„Lucrările de reabilitare și modernizare au fost realizate pe lungimea totală de 15,687 km, după cum urmează: tronson reabilitat de 6,241 km pe raza comunei Bălești, în satele Cornești și Stolojani, tronson reabilitat de 6,779 km pe raza comunei Arcani, în satele Câmpofeni, Arcani și Sănătești și tronson reabilitat de 2,667 km pe raza comunei Runcu, în satul Runcu”, a anunțat Consiliul Județean Gorj.
Principalele lucrări efectuate au constat în: realizare sistem rutier tip I și top II și refacerea a 34 de drumuri laterale; colectarea, scurgerea și evacuarea apelor pluviale de pe partea carosabilă prin amenajarea unui număr de 829 accese la proprietăți, realizarea de șanțuri și rigole de acostament; construirea unui număr de 22 de podețe tubulare transversale; amenajarea de trotuare și piste pentru cicliști (pe lungime de 2,750 de metri pentru fiecare categorie de lucrări) și a unui număr de 23 de platforme (parcări, stații pentru mijloace de transport în comun, platformă de odihnă și revizii); refacerea și consolidarea celor patru poduri existente, precum și construirea unui nou pod.
În scopul desfășurării circulației în condiții de siguranță, pe lângă amenajarea intersecțiilor cu străzile și drumurile laterale, s-au montat parapeţi metalici, 15 indicatoare kilometrice pentru drumuri județene și 141 indicatoare hectometrice.
În ceea ce priveşte semnalizarea verticală, au fost prevăzute indicatoare de avertizare a zonelor periculoase, de reglementare a priorității de circulație în intersecții, de interzicere, restricție sau obligare și indicatoare de orientare și informare.
14Valoarea totală a investiției privind ,,Reabilitarea drumului județean 672E, ce traversează localitățile Cornești, Stolojani, Câmpofeni, Arcani, Sănătești și Runcu, județul Gorj”, a fost de 24.422.228,41 lei inclusiv T.V.A., finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală și bugetul propriu al județului Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here