Un fost director din CEO face bani de pe urma coronavirusului! Pensiunea afaceristului de la Săcelu, închiriată pentru 11 carantinați

3940

Pensiunea Lucica, deținută de afaceristul Ștefan Cherciu, fost director al Bazei de Tratament Săcelu, în perioada 2015-2016, a fost oferită autorităților pentru a fi transformată în centru de carantină pentru persoanele venite din străinătate, suspectate că pot fi infectate cu coronavirus. Deja 11 persoane se află în pensiunea omului de afaceri, unitatea având zece camere care sunt puse la dispoziția carantinaților, contra cost, banii urmând să fie plătiți societății comerciale prin Ministerul Sănătății, spun reprezentanții autorităților locale din Săcelu. Comuna are astfel al doilea centru de carantină pentru COVID-19 din județul Gorj, în timp ce afaceristul încasează cel puțin 75 de lei pe zi, pentru fiecare cameră ocupată din pensiunea proprie.

Stațiunea turistică Săcelu s-a transformat într-o zonă de agrement COVID-19, mai exact într-un spațiu de carantină pentru persoanele care trebuie ținute departe de comunitate pentru că au revenit în țară din zone afectate de coronavirus. Decizia a fost luată de autoritățile județene, inițial, primul centru de carantină fiind realizat în incinta Taberei de elevi de la Săcelu, deținută de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj.
Tabăra este plină, iar numărul de carantinați era, ieri, de 244 la nivelul județului Gorj, conform informării oficiale a DSP.Drept urmare s-au căutat alte centre de carantină, al doilea fiind realizat, în ultimele zile, tot pe raza stațiunii turistice Săcelu, în pensiunea deținută de omul de afaceri Ștefan Cherciu, care deține un motel și pe centura municipiului Târgu-Jiu.

10.500 de lei pentru 14 zile de carantină!
Cherciu și-a pus astfel la dispoziția autorităților, Pensiunea Lucica. Evident că nu gratuit, acesta a încheiat un contract cu Primăria Săcelu, prin care i se vor vira, de la Ministerul Sănătății, cel puțin 75 de lei pe zi pentru fiecare cameră ocupată din proprietatea sa. Mai exact, dacă cele 10 camere vor fi pline, acum la Pensiunea Lucica fiind 11 persoane, lui Cherciu îi vor intra în buzunar 750 de lei pe zi. Pentru 14 zile de carantină afaceristul, fost director în CE Oltenia, mai precis la Baza de Tratament de la Săcelu, ar urma să încaseze 10.500 de lei. Practic, omul de afaceri, cândva membru al PC Gorj, face bani frumoși din coronavirus. Nu este singurul de la nivelul județului, asta deoarece autoritățile centrale au prevăzut pe HG201/2020 cum se pot deconta aceste cheltuieli în timpul pandemiei. Mai exact, DSP Gorj încheie contract cu primăria, iar primăria de pe raza căreia se află viitorul centru de carantină, face contract cu pensiuni, hoteluri…etc.

Ce beneficii au carantinații de la Lucica
Practic, pe 10 ianuarie, Ștefan Cherciu și-a postat pe pagina sa de Facebook că își închiriază pensiunea în regim hotelier. Acesta anunța că are 10 camere la dispoziția solicitanților, cărora le oferă băi proprii, apă caldă și căldură, spații pentru a servi masa în aer liber, cinci foișoare, spațiu de făcut grătar, internet, loc pentru practicarea baschetului și tenisului de masă.
Toate aceste facilități sunt la dispoziția celor 11 persoane carantinate, Pensiunea Lucica nefiind ocupată la capacitate, deoarece sunt camere cu trei, două și un pat matrimonial.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here