Un cămin cultural va deveni centru de zi pentru bătrânii din Cîlnic

1114

Un cămin cultural din comuna gorjeană Cîlnic va fi transformat într-un centru pentru bătrâni. Investiția se ridică la câteva sute de mii de euro, bani obținuți din fonduri europene.

Primăria Cîlnic a scos la licitație lucrările de proiectare, asistență tehnică proiectant și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Centru de zi și îngrijire la domiciliu pentru bunicii noștri”. Investiția depășește 1,7 milioane lei, fonduri europene.
Grație acestui proiect, autoritățile locale vor veni în sprijinul persoanelor de peste 65 de ani, care fac parte din grupuri cu grad ridicat de vulnerabilitate, sunt în stare de dependență sau au diverse dizabilități.
„Mă bucur din suflet că vom putea veni în sprijinul persoanelor vârstnice și că, astfel, le vom oferi posibilitatea să petreacă timp împreună, să fie ajutați și, în mod sigur, le vom aduce bucurie în suflet”, declara primarul Dumitru Vulpe, în vara anului trecut, la semnarea contractului de finanțare.

Cămin închis, reabilitat și modernizat
În acest sens, căminul cultural din satul Vîlceaua, construit în anul 1964, va fi reabilitat și modernizat. Imobilul a fost închis în urmă cu circa 20 de ani, în prezent aflându-se într-o stare avansată de degradare, din cauza lipsei lucrărilor de întreținere și conservare. Prin acoperiș plouă, grinzile de lemn sunt putrezite, iar podeaua este distrusă pe suprafețe mari.
Firmele interesate de lucrare pot depune oferte până la data de 6 aprilie.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here